Monique van de Ven

 

 

Monique van de Ven is zonder twijfel een van de grootste namen in de Nederlandse filmindustrie. Ze werd geboren in 1952. Aan de kunstacademie te Maastricht besloot ze drama te studeren. Na deze opleiding plakte ze er een jaartje toneelschool in Den Haag aan vast. Haar debuut als filmactrice betekende gelijk haar doorbraak. Ze speelde in 1973 de hoofdrol in Paul Verhoeven´s verfilming van Jan Wolkers´ roman 'Turks Fruit´, samen met Rutger Hauer. In datzelfde jaar kreeg ze een bijrol in 'Verloren Maandag´.

In 1974 speelde ze in 'Dakota´ van Willem Verstappen, waarin Willeke van Ammelrooy de hoofdrol vertolkte. Het daarop volgende jaar verwierf ze volop bekendheid met haar hoofdrol in 'Keetje Tippel´, wederom geregisseerd door Paul Verhoeven. Na dit succes probeerde ze internationale bekendheid te verwerven met een gastrol in de Amerikaanse detectiveserie 'Starsky & Hutch´ en een hoofdrol in de Nederlands-Australische film 'Stunt Rock´ in 1978. Deze pogingen bleken echter tevergeefs.

Na verschillende minder goed ontvangen films kreeg ze in 1983 een rol in Ate de Jong´s 'Brandende Liefde´ en een jaar later in 'De Schorpioen´. In 1986 speelde ze een bijrol in Fons Rademaker´s 'De Aanslag´, naar het boek van Harry Mulisch. Deze film won een Oscar als beste buitenlandse film. Een jaar later speelde ze in 'Iris´ een dierenarts en verwierf ze eindelijk internationale bekendheid als duikster in 'Amsterdamned´. Hierna volgden dan ook rollen in buitenlandse producties als 'Tonight´s the Night´ en 'Paint it Black´. In 1990 verscheen ze, na enkele Nederlandse rollen, in de Frans/Amerikaanse film 'The Man Inside´.

In begin jaren '90 was ze nog te zien in films als 'Eline Vere´ en 'De Johnsons´. In de laatste helft van dit decennium heeft ze zich meer op TV-series toegelegd. Zo speelde ze in 1997 in 'Windkracht 10´ en in 1999 in 'Spangen´. In 1996 heeft ze echter haar regiedebuut gemaakt met 'Mama´s Proefkonijn´. In begin 2000 is ze op het witte doek te horen als Bo Peep in de Nederlands gesproken versie van 'Toy Story 2´ en is ze nog regelmatig in reclamespots te zien.

 


Lieke van Lexmond

 

 

Lieke van Lexmond werd geboren op 6 februari 1982 in IJsselstein. Van 1994 t/m 1998 heeft de de HAVO gevolgd en haar diploma behaald in Nieuwegein.
 

Op de middelbare school heeft ze elk jaar meegedaan aan de grote musicals Stompen & Stiletto's (1994), Hotel Modern (1995), Cats (1996), Hair (1997) en Porgy and Bess (1998).

Op vijfjarige leeftijd was ze al te zien in een Royco (soep) spotje, gevolgd door commercials als Melkunie, Aviko, Bristol, Campina, Kwikfit, Het Land van Ooit en Calvé pindakaas. Ook kan je haar stem regelmatig horen in verschillende radio- en tv commercials als Pearl kleurenlenzen (radio) en SixFlags (tv).

Rond haar elfde en twaalfde jaar heeft ze de rol vertolkt van Kootje in de film Prime Time (1993), hierin werd ze gecoacht door Joss Fluhr. Haar tegenspelers waren onder andere: Huub Stapel, Hetty Blok, Esther Roord, Eric vd Donk, Rik Hoogendoorn en Rijk de Gooyer. De film is vanwege financiële problemen niet voltooid, dus ook nooit vertoond. In de film Volle Maan maakt ze in 2002 haar debuut op het witte doek als Esmé, het vriendinnetje van de stoere Bobbie (Michiel Huisman). Haar tegenspelers waren onder andere: Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Chantal Janzen en Jasmine Sendar. In de speelfilm Garfield: The Movie (2004) leent ze haar stem aan de poes Arlene. Arlene is een diva van de straat en Garfield is helemaal smoor op haar.

 Ze speelde van woensdag 18 november 1998 t/m woensdag 28 februari 2001 (vanaf aflevering 498 t/m aflevering 925) de rol van Eva Prins in de soap Goudkust, deze soap is inmiddels gestopt. Sinds maandag 13 oktober 2003 is ze elke werkdag te zien als Charlie Fischer in de populaire RTL4 soap Goede Tijden Slechte Tijden. Eerder speelde ze deze rol al van dinsdag 19 oktober 2002 t/m vrijdag 20 december 2002 omdat Aukje van Ginneken (die de rol van Charlie eerder speelde) in die periode erg ziek was. Verder speelde ze gastrollen in serie's als Kees & Co, Costa! de serie 1 (Brenda), Dok 12 (Danielle), Intensive Care (Daisy) en Spangen (Angela). Van zondag 2 november 2003 t/m zondag 4 januari 2004 presenteerde ze het Yorkiddin (Yorin) programma Kids For Animals TV. Op Oudjaarsavond 2005 was Lieke te zien in Oudejaarsloterij Presenteert: Dancing With The Stars. Hierin danste zij samen met Remco Bastiaansen éénmalig de samba. Lieke & Remco werden in deze show 4e, met maar liefst 32 punten van de jury (allemaal 8en). Tatjana Simic & Koen Brouwers zijn 1e geworden. Op dinsdag 31 januari 2006 en woensdag 1 februari 2006 presenteerde Lieke samen met Marco Verhagen Showgallery, een entertainmentprogramma op de regionale televisiezender RNN7. Van zaterdag 25 maart 2006 t/m zondag 23 april 2006 was Lieke te zien in het populaire programma Dancing With The Stars, waarin zij samen met Remco Bastiaansen een danskoppel vormt. Helaas moesten zij in de vijfde aflevering Dancing With The Stars verlaten, Lieke & Remco zijn vijfde geworden.

In 1997 was ze zangeres in de schoolband Easy Freeze. Voor de Nationale Actie Midden-Amerika nam Lieke samen met de sterren van Goudkust, GTST, ONM, de TMF VJ's & Regilio Tuur het nummer Hoop Doet Leven op. De sterren bestaan uit o.a. Tanja Jess, Josefine van Asdonk, Jeroen Post, Tooske Breugem, Froukje de Both & Fabienne de Vries. Met Goudkust collega Jasmine Sendar heeft ze een cd single opgenomen met de titel Tell Me, Tell Me. Samen vormde ze Bibi & Eva. Op deze cd single stond ook het nummer Satellite Sisters. Op de Volle Maan cd kan je nog een nummer van haar horen, Break Away. Dit nummer zingt ze samen met Volle Maan collega's Jasmine Sendar & Chantal Janzen.

In 2004 was ze naast o.a. Sonja Silva, Jasmine Sendar, Charly Luske & Rachel Kramer te zien in Costa! in Concert.

Vanaf haar vijfde tot ongeveer haar elfde jaar heeft ze modellenwerk gedaan. In 1994 heeft ze meegewerkt aan een pilot en aan een bedrijfsfilm van de Nederlandse Spoorwegen. Ook heeft ze de stem van Pardijntje in de Efteling. Lieke heeft alweer een tijdje een relatie met toetsenist Jeroen Rietbergen. Tegenwoordig kan je haar ook boeken als VIP - DJ. In januari 2004 werd ze uitgeroepen tot populairste soapster van het jaar 2003 en in 2005 was Lieke dat weer. Deze populariteits prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de nieuwjaars-receptie van van Geels Evenementen. Er gingen geruchten dat ze de rol van prinses Madeleine zal overnemen van Kim-Lian van der Meij in de musical Hamelen, maar wegens haar werkzaamheden voor GTST lukte dit niet. Aukje van Ginneken heeft toen de rol van Kim-Lian overgenomen. In november 2005 won Lieke ook de Oké-Award (met meer dan 2000 stemmen). Lieke kreeg hierbij een Trofee en won €5.000,- voor haar goede doel WSPA.

 

Officiële website van Lieke van Lexmond

 


Froukje de Both

 

 

Froukje de Both (Amsterdam, 20 april 1972) is een Nederlands actrice, televisie en radiopresentatrice en diskjockey.

Froukje speelde vanaf 1997 de rol van Mariëtte in Goudkust. Ze werd in 1999 verkozen tot 'TVBabe of the Year'. In 2001 verscheen ze in de Playboy.

Vanaf mei 2002 presenteert ze vrijdagavonds samen met Niels Hoogland het radioprogramma Niels & Froukje op Radio 538. In maart 2005 werd haar contract hier met drie jaar verlengd; de eerste keer dat een vrouwelijke discjockey een langdurig contract bij een commerciële radiozender kreeg. [1] In deze maand begon ze tevens met een nieuw radioprogramma: D'r uit met Froukje en Jens. Dit programma, dat ze met Jens Timmermans presenteerde, werd zondagsochtends van 8 tot 12 uur uitgezonden. Het vroege uitzendtijdstip bleek lastig voor Froukje, waardoor ze besloot uit het programma te stappen. Vanaf januari 2006 presenteert Timmermans het programma alleen. [2]

Froukje presenteerde vanaf de zomer tot eind oktober 2005 bij Talpa het dagelijkse programma Thuis. Het programma werd stopgezet vanwege tegenvallende kijkcijfers.

In 2006 deed Froukje mee aan het televisieprogramma Dancing on Ice op RTL 4, waarin ze samen met haar schaatspartner Vitalyi mee deed in de strijd. Ze werd uitgeschakeld in de finale.

In het voorjaar van 2007 werd het programma Wie Wordt de Man van Froukje? uitgezonden op RTL 4, waarin Froukje op zoek ging naar de man van haar dromen. Martijn Krabbé presenteerde het programma. Uiteindelijk kreeg Froukje geen relatie met de winnende man van het programma, Alexander.

Momenteel is Froukje presentatrice van de voor- en nabeschouwing van RTL GP, het programma dat verslag doet van de Formule I. Na de zomer zal Froukje de Both presentatrice worden van de TV Makelaar samen met Sybrand Niessen. Ze neemt het stokje over van Marilou Le Grand, die het programma voorheen presenteerde.

 


Yolanthe Van Kasbergen

 

 

Yolanthe Cabau van Kasbergen, geboren  op Ibiza op 19 maart 1985 is een Nederlands actrice.

Van Kasbergen is geboren op het Spaanse eiland Ibiza. Haar vader is van Spaanse afkomst en haar moeder is Nederlands. In totaal heeft Yolanthe twaalf broers en zussen. Haar Spaanse geboortegrond zorgde er ook voor, dat ze -naar Spaans gebruik- zowel het eerste lid van haar vader's achternaam (Cabau) als haar moeder's achternaam (van Kasbergen) kreeg. Een dergelijke naam wordt in Nederland erkend, doch is echter niet meer op 'Spaanse wijze' overerfbaar.

Als klein meisje wilde ze al gaan acteren. Toen ze 17 jaar oud was, stortte ze zich serieus op een carrière als actrice. Ze had inmiddels haar MAVO-diploma binnen en daarmee lag de weg vrij om naar de theaterschool te gaan. Heel even leek ze een andere richting op te gaan, maar het toerisme beviel haar uiteindelijk toch niet en zodoende kwam ze toch weer uit bij het acteerwerk.

Yolanthe figureerde onder andere in een videoclip van Charly Luske waarvoor ze mocht afreizen naar Turkije. Niet veel later was ze opnieuw in Turkije, dit keer voor de opnames van Costa! Vervolgens bracht ze een bezoekje aan Oostenrijk waar Snow Fever werd opgenomen. Momenteel speelt Yolanthe in de soap ONM. Hierin speelt ze de rol van Julia en daarvoor mocht ze zelfs even naar Brazilië.

In de educatieve door Teleac uitgezonden jongerenserie Zwolle speelde ze de rol van Julia. Ook had ze een bescheiden rol in de geflopte serie Het Glazen Huis en ze speelde My Special Girlfriend van Idols-winnaar Boris in zijn gelijknamige clip. Daarnaast was ze ook te zien in de videoclip bij het nummer Zomervibe van Ali B.

Eind september 2006 dong de korte speelfilm Turkse Chick van regisseur Lodewijk Crijns mee tijdens het Nederlands Film Festival in de Gouden Kalf Competitie. Yolanthe vertolkte in deze korte film de rol van Turkse schone Dilara, die het hart van een jonge Nederlandse skateboarder verovert.

In juni 2006 en mei 2007 kozen de lezers van het mannenblad FHM haar tot de meest sexy vrouw van Nederland. Eind maart 2007 won Yolanthe BNN's Hoofdprijs voor beste actrice. Half april 2007 werd bekend dat ze een relatie heeft met de Volendamse zanger Jan Smit.

 

Officiële website  van Yolanthe Van Kasbergen

 


Georgina Verbaan

 

 

Georgina Carolina Verbaan (Den Haag, 9 oktober 1979) is een Nederlands actrice en zangeres.

In 1988, op elfjarige leeftijd, werd Verbaan lid van de musicalgroep Harlekijn in Zoetermeer. Tot haar twaalfde maakte zij met deze groep diverse kindermusicals. Vanaf 1991 heeft Verbaan vier jaar les gehad op Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag.

Georgina Verbaan kreeg in 1997 landelijke bekendheid als Hedwig Harmsen (1997-2000) in de soap Goede tijden, slechte tijden.

Verbaan stond december 2004 in de Nederlandse Playboy met een twaalf pagina's tellende blootreportage. Voor haar rol in de film Joyride kreeg Verbaan in 2005 de Gouden Ui (tegenhanger van het Gouden kalf) in de categorie slechtste actrice.

In 2006 stond Georgina Verbaan voor de Tweede Kamer-verkiezingen op 22 november op de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren als prominente lijstduwer. Ze kreeg 1337 stemmen.

 

Officiële website  van Georgina Verbaan

 


Tatjana Simic

 

 

Tatjana Šimić, beter bekend onder haar artiestennaam Tatjana (Zagreb, 9 juni 1963) is een Kroatisch-Nederlands model, zangeres en actrice.

Zij groeide op in haar geboortestad Zagreb en verhuisde in 1979 met haar familie naar de Nederlandse plaats Rotterdam. Haar carrière als model begon toen zij een modellenwedstrijd van een Nederlands tijdschrift won. Later werd ze ook bekend om haar sensuele fotoreportages in Playboy en om haar naaktkalenders.

Tatjana Šimić werd bekend als actrice door haar rol als de rondborstige dochter Kees in de filmcyclus Flodder, Flodder in Amerika en Flodder 3 alsmede in de tv-serie Flodder. Ook werkte ze mee aan reclamespotjes. Haar Flodder-avontuur eindigde met de dood van Coen van Vrijberghe de Coningh, waar zij overigens samen met collega Stefan de Walle bij was.

Tatjana was altijd al geïnteresseerd in een zang- en danscarrière. Na diverse jaren zangles gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single Baby Love uit. De volgende single, Chica Cubana, werd een Top 10 hit in heel Europa, en later in 1989 scoorde ze een hit met de single Awake Boy. In 1992 nam Tatjana een Europees duet op met de Nederlandse zanger Gerard Joling, de popklassieker Can't Take My Eyes Off You, geproduceerd door o.a Fabian Lenssen. Haar eerste album werd in Europa door Dureco gelanceerd en de hitsingle Feel Good ook. Tatjana's populariteit verspreidde zich verder, zelfs tot in Zuid-Amerika en het Verre Oosten, waar ze ook tourde.

In 1993 bezocht ze Miami voor live-optredens en om de video voor Feel Good op te nemen. In 1994 poseerde ze voor de eerste 'Tatjana Kalender'. Vanwege het succes van de kalender introduceerde bierproducent Bavaria eind 1995 een grote campagne: bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria-bier kreeg je een Tatjana Kalender cadeau. Bavaria gaf meer dan 1 miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender maakte Bavaria opnieuw een enorme radio- en tv-campagne, met een single speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om Tatjana's nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Tatjana ook een grote hit met de single Santa Maria, die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken en zowel Groot-Brittannië, Nederland als Japan bestormde. De plaat werd een hit in Nederland, Groot-Brittannië en Japan. De derde speelfilm in de Flodder-reeks is in 1995 een van de best bezochte films in Nederland. Voor een nieuwe campagne van Bavaria nam Simić de single Calendar Girl op.

John Frijters en Peter de Jong schrijven in 1997 de biografie van Tatjana, waarin 64 van de 184 pagina's foto's bevatten. Tijdens de presentatie van het album New Look in Planet Hollywood te Amsterdam presenteert Šimić ook haar nieuwe, zakelijkere imago.

De single Wait and Wonder uit 1999 is een voorproefje van de later in het jaar te verschijnen nieuwe album. Tajana steunt op geheel eigen wijze de vluchtelingen in Kosovo. Voor een speciaal bedrag biedt ze duizenden van haar verjaardagskalenders aan. Verder treedt ze op als gast in televisieshows en luistert ze evenementen als openingen op.

In 2000 verschijnen via Red Bullet de singles Be there in time en Beautiful. De cd-rom Tatjana Baila Baila verschijnt, met daarop o.a. de nieuwe single Baila Baila, videoclips, een kalender en een screensaver.

 

Officiële website  van Tatjana Simic

 


Jette van der Meij

 

Jette is op 24 September 1954 in Renkum geboren. Jette van der Meij is naast actrice ook jazz zangeres. Na twee jaar zang gestudeerd te hebben aan de afdeling 'improviserend musicus' van het Conservatorium te Amsterdams stapte Jette over naar de Academie voor Kleinkunst. Op de academie ontmoette ze de schrijver / regisseur Ad de Bont, die haar hielp met het zoeken naar een eigen theatervorm.Dit resulteerde in de muziektheaterproductie 'Het Ritueel', waarvoor ze de creativiteitsprijs kreeg in 1985.

Met haar eigen solomuziektheaterproductie 'Kripuur' won ze de Top Naeff-prijs voor het meest veelbelovende afstudeerproject in 1987. Wat de jury het meest aansprak was het feit dat ze zang en muziek op een eigenzinnige wijze wist te combineren met theater. Met deze productie won ze een gedeelde tweede prijs op het festival Le Grand Prix du Theatre (1988).

Ze acteerde als taxichauffeuse in de film 'Honneponnetje' van Ruud van Hemert en speelde in 'Gemene Verhalen' bij Veronica en in 'Voor en Tegenspoed'. Ze danste in de opera 'De Materie', van Louis Andriessen onder regie van Robert Wilson (1989). Met de groep Tamam zong ze mee in een concertprogramma en verleende ze haar medewerking aan de productie 'Architectionaal', geregisseerd door de Japanse choreograaf Shusaku Takeuchi.

In 1990 werd ze bekend onder het grote publiek, Ze speelt al vanaf 1990 de rol van Laura Alberts/Selmhorst in de best bekeken soap van Nederland, namelijk Goede Tijden slechte Tijden.
Ze speelt nu al ruim 15 jaar deze rol. Zij is samen met Wilbert Gieske (Robert Alberts) de enige die er al vanaf het begin af aan in zit.

Voor de jeugdtheatergroep 'Wederzijds' maakte zij het muziektheaterstuk 'De Jongeling', een a-capella zangstuk voor 3 acteurs en 3 actrices op basis van bekend en onbekend Nederlandstalig liedrepertoire van de 12e tot de 20e eeuw (1992/1993). Zij speelde en zong in twee musicals, allereerst de musical 'Heijermans' met Frits Lambrechts in de hoofdrol onder regie van Ton Lutz (1991/1992) en in de musical 'Larry' met Lou Landré in de hoofdrol onder regie van Antoine Uitdehaag (1998).
In het voorjaar van 1996 heeft Jette samen met Martin van Dijk opgetreden in een eigen muziektheaterprogramma met muziek van Martin van Dijk.

Jette heeft 3 jaar cursussen zanginterpretatie/presentatie gegeven in Theater de Kikker in Utrecht en cursussen cabaret maken en masterclass Kleinkunst op de Theaterschool te Nijmegen.
Daarnaast gaf zij workshops aan managers (stem en ademhaling).
De laatste twee jaar geeft ze les in Acteren voor de Camera bij Stichting 'de Trap' in Amsterdam.

In het theaterseizoen 2003/2004 stond Jette van der Mey op de planken in de Nederlandse schouwburgen met het programma 'En Route'. Jette zingt liedjes met haar eigen combo waarbij ze verbindende teksten spreekt. Het programma is geproduceerd door Frank Halters en tevens inzetbaar bij corporate events.

Ze zingt daarin jazz / bluesachtige repertoires afgewisseld met een pop nummer van Billy Holiday en songs van 'Cry me a river'en 'What are you doing the rest of your life 'tot 'If I ever had a good thing', om u een indruk te geven.

In het theaterseizoen 2005/2006 Speelt Jette Grobbema in de musical Tita Tovenaar in het Efteling theater.

 


Katja Schuurman

 

 

Katja Römer-Schuurman (Utrecht, 19 februari 1975) is een Nederlands actrice en zangeres.

Katja Schuurman werd geboren in Utrecht en groeide op in Bunnik. Ze is de oudere zus van Birgit Schuurman. Haar vader is Nederlands, haar moeder komt uit Curaçao en heeft Nederlands, Surinaams en Chinees bloed. Toen Katja nog op de middelbare school zat, deed ze haar eerste ervaring op met televisie, ze speelde in de serie Uit de school geklapt van de NCRV.

Na het behalen van haar VWO-diploma speelde ze diverse kleine rollen voor televisieseries. Ze volgde ook nog korte tijd een studie politicologie, doch daar hield ze het spoedig voor gezien. Haar filmdebuut was in de Nederlandse speelfilm De Zeemeerman, met onder meer ook Gert-Jan Dröge. Haar grote doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen (1995-1999) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Babette van Veen in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood. Daarnaast hield Katja er een eigen zangcarrière op na. Ze scoorde hits met Maar nu heb ik er een, Wereldmeid, Lover or friend en Ho ho ho.

Eind jaren '90 was Schuurman vj op het toen nog volledig Engelstalige MTV. Hier presenteerde ze het programma So 90s, waarin typische jaren '90 videoclips van een paar jaar eerder te zien waren. Haar Engelse uitspraak was echter niet van hoog niveau, waardoor het programma alleen in Nederland en enkele Scandinavische landen te zien was.

In 2003 speelde zij een hoofdrol in de film Interview van Theo van Gogh, samen met Pierre Bokma. In 2004 volgde de jongerenproductie Cool, eveneens van Theo van Gogh. Katja Schuurman was erg getroffen door de dood van Van Gogh, die zij als een goede vriend beschouwde; een jaar na de moord presenteerde zij de BNN-documentaire Prettig weekend, ondanks alles, waarin door de journalist Stan de Jong het politie-onderzoek naar de Hofstadgroep werd geanalyseerd.

In december 2005 bracht ze een nieuw nummer uit: Ho Ho Ho (samen met De Jeugd van Tegenwoordig). Deze single is opgenomen voor het programma Katja vs. Bridget. In het BNN-programma ging Katja de strijd aan met collega Bridget Maasland. De dames streden om wie van de twee de beste sportvrouw, zakenvrouw, stand-up comedian en grootste kindervriend is. Ook namen ze allebei een kerstsingle op: Katja met de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig, Bridget met Jan Smit. Een andere opdracht was het inzamelen van geld voor het goede doel. Katja zamelde in voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan en Bridget voor haar eigen stichting Dutchypuppy Foundation. Katja zamelde het meeste geld in en was in de vorige afleveringen ook uitgeroepen tot beste sportvrouw, zakenvrouw en stand-up comedian van het stel. Ook wist zij de meeste mensen naar haar eigen site te lokken waardoor er nog een punt bij kwam. Ze won uiteindelijk met 5-2 de strijd van Bridget.

Katja Schuurman is getrouwd met acteur Thijs Römer, kleinzoon van acteur Piet Römer. Op 9 februari 2006 kondigden zij aan in het huwelijk te gaan treden; het huwelijksaanzoek was gedaan in Vladivostok op 31 december 2005, om middernacht. Ze zijn op 8 augustus 2006 getrouwd op het Château de Condé in het Franse dorpje Vallery. Haar trouwjurk, een witte mouwloze jurk met veel kristalletjes, was een ontwerp van Percy Irausquin.

 


Carry Tefsen

 


 

Carla (Carry) Tefsen (6 augustus 1938) is een Nederlands actrice en presentatrice.

Tefsen werd geboren te Amsterdam. Als dochter van een vader die leraar ambachtsschool was te Amsterdam, werd haar afgeraden de entertaintment in te gaan. Je moest in die tijd een behoorlijke baan hebben om je brood te kunnen verdienen.

Na de Pedagogische academie voor het basisonderwijs, die toen nog "kweekschool" heette, was ze eerst werkzaam als kleuterleidster. Later begon ze langzaam in de showbizz als danseres in de Moulin Rouge aan het Thorbeckeplein te Amsterdam. In het begin van haar televisiecarrière trok zij met de KRO-revue het land, onder andere met Berry Kievits. In deze tijd veranderde zij haar voornaam in Carry.

Tussen deze show en de show Madley Amsterdam in het Lido in Amsterdam, is Tefsen constant actief geweest. Ze heeft meegewerkt aan talloze theater-, film- en TV-producties - onder andere aan: Hou van Hollands in de jaren '60 Wat een land, wat een land van Wim Kan, Anatevka en De man van La Mancha, Kort en Klein bij de VARA met o.a. Martin Brozius en Jeroen Krabbé; en musicals met Lex Goudsmit, De Jantjes van Beppie Nooy, Dag, dag heerlijke lach (een revue met André van Duin), Rooie Sien van Beppie Nooy, Wat Zien Ik!? (Paul Verhoeven), Blue Movie (Wim Verstappen), Keetje Tippel (Paul Verhoeven), Waaldrecht, Inpakken en wegwezen, K3 en het IJsprinsesje en Het kind van de buurvrouw. In december 2006 is Carry Tefsen te zien als Opoe Withof in een remake van 't Schaep met de 5 Pooten bij de KRO.

Verder heeft Carry een grote voorliefde voor het schilderen. Ze heeft al met verscheidene kunstwerken tentoon gesteld.

Bij het grote publiek werd Tefsen vooral bekend door haar rol als Mien Dobbelsteen in de VARA-serie Zeg 'ns AAA (1980-1993).

Naast deze rol presenteerde zij eind jaren tachtig ook het dating-programma Op Goed Geluk. Ook hierna bleef zij actief in theater en televisie. Zij was onder andere te zien in de televisieseries De Garage (2000), Dichter op de Zeedijk (1999), BNN: K.R.S.T.M.S (1995), Filmpje! (1995), Vrouwenvleugel (1994), De Victorie (1994), Oog in oog (1990/1991) en in diverse musicals, waaronder de remakes van De Jantjes (1997/1998) en Anatevka (1998/1999). Ook maakte zij haar opwachting in de musical Oh Johnny en Irma La Douce (2001/2002).

In het seizoen 2003/2004 speelde zij wederom haar befaamde rol van Mien Dobbelsteen in het toneelstuk Zeg 'ns AAA. In 2004/2005 speelde ze in een nieuwe bewerking van De Jantjes door Dick Hauser de rol van Tante Pietje. Deze rol heeft ze na de aanvang van de reprise overgedragen aan Jenny Arean, omdat de repetities voor het nieuwe stuk Champagne begonnen, dat in het theaterseizoen 2005/2006 te zien was. In het komende theaterseizoen 2007/2008 zal Carry wederom in de huid kruipen van "Mien Dobbelsteen" in het nieuwe toneelstuk 'Met de assistente van...'.

 

 

Pagina 1     Pagina 2
 

 

 

.