Sonja Barend

 

 

Sonja Barend deed in 1966 haar intrede in de omroepwereld.
Zij begon met de opleiding voor regisseurs en scriptgirls bij de toenmalige NTS. Vervolgens werd zij omroepster bij de NTS en presenteerde een aantal programma's bij de VARA, waaronder "Fenklup", "Uit Bellevue" en "Dagje Ouder". In 1972 stapte Sonja over naar de AVRO om daar het programma "Sterallures" te presenteren. Voor deze omroep deed zij ook de programma's "Sonja 's avonds" en "Een leven in beeld" , tevens zat zij in het panel bij het populaire spelletje "Wie van de Drie?".
In 1975 keerde zij terug naar de VARA, waar zij verschillende talkshows leidde. Van "Sonja op maandag" tot "Sonja op zaterdag", zij heeft alle weekdagen achter haar naam staan! De talkshows van haar worden zeer goed bekeken, uitzendingen van vijf miljoen kijkers zijn géén uitzondering.

Niet iedereen is het altijd eens met de manier waarop zij haar programma's presenteert, maar één ding is zeker: ze zijn nooit saai en leveren altijd een onderwerp voor een gesprek op. In haar televisieprogramma benadert zij haar gasten door middel van controversiele onderwerpen, die zij bespreekbaar wil maken. Dit levert uiterst interessante en spraakmakende televisie op.

Nog enkele wetenswaardigheden:

Van de 'Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden' kreeg Sonja in 1977 de televisiering voor de best verstaanbare tv-figuur.
Ze heeft meegespeeld in de speelfilms "VD" (1971) en "Trouble in Paradise" (1987).
Samen met Ellen Blazer heeft zij het boek "Gezond weer op"
geschreven.
In 1993 ontving zij, samen met Ellen Blazer, de 'Oeuvre-prijs' tijdens de uitreiking van de TROS TV-STER prijzen (publieksprijzen). De
kroon op haar werk, die haar titel 'koningin van de talkshows'
rechtvaardigt.
Vanaf '97 t/m 2002 presenteerde zij samen met Paul Witteman de talkshow 'Barend & Witteman'. In 1998 ontving zij de 'Acadamy Award' voor haar hele 'oeuvre'.
Het jaar 2003/2004 presenteert zij voor het 2e seizoen het programma 'Masterclass'.

 


Sylvana Simons

 

 

Sylvana Simons is geboren op 31 januari 1971 in Paramaribo.
Ze groeide op in Amsterdam. Haar hobby was ballet (jazz en klassiek).
Ze volgde de professionele balletacademie van Lucia Marthas en koos al snel definitief voor het dansen, wat leidde tot een medewerking aan diverse producties van het showballet van
Wentink Evenementen. Daarna tourde ze als danseres met diverse artiesten, waaronder CB Milton. Verder werkte Sylvana als model in foto-opdrachten en o.a. in commerials voor Pepsi, Philips en Victoria Vesta. In de 'it' deed Sylvana haar eerste presentatie-ervaring op en verzorgde ze feesten en dansshows.

1995 - 1999: Sylvana start haar TV-carričre bij TMF, waar zij o.a. het programma "Sylvana’s Soul” presenteert. Ze interviewt met gemak wereldsterren als Will Smith, Mariah Carey en Toni Braxton en en verwerft bij haar fans de bijnaam "the Dutch queen of R & B”.

1999 – 2001 : Sylvana wordt door SBS uitgenodigd de uitermate controversiële programma’s “Sexquiz on the beach” en “De Bus” te presenteren.Tegelijkertijd presenteert zij elke zondagmiddag een eigen talkshow op Radio 538 en is ze vaste columniste voor Playboy en het Veronica Magazine.

2001 - 2004 : Van september 2000 tot mei 2001 presenteert Sylvana elke woensdag- en donderdagmiddag het programma “RTL-live” voor RTL 4. Daarbij interviewt ze de meest uiteenlopende gasten en blijkt zij een uitstekend gespreksleidster te zijn.

Vanaf november 2001 is Sylvana te zien op RTL 4 met haar nieuwe, bijzonder succesvolle programma “DE TV-MAKELAAR”. Begin 2002 presenteert zij, samen met Hadassah de Boer op RTL 4 het discussieprogramma “Met Man en Macht”

M.i.v. maart 2001 switcht zij met haar radioprogramma’s van Radio 538 naar NOORDZEE FM, waar ze elke vrijdagavond discussieert met luisteraars. Daarnaast maakt zijn elke week het programma “Sylvana’s Soul”. In juni 2003 besluit Sylvana dat haar programma niet langer tot zijn recht komt binnen het nieuwe format van Noordzee FM en stopt de uitzendingen.

Eind 2002 blijkt haar tweede serie van de “TV-MAKELAAR” nog succesvoller te zijn dan de eerste. In het voorjaar van 2003 wordt dit succes zelfs nog overtroffen door de 3de serie
.
In mei en juni 2003 is Sylvana samen met John Williams te zien in het programma “Je Echte Leeftijd”. Vanaf september 2003 volgt de 4de serie van de “TV-MAKELAAR”.  In de eerste helft van 2004 presenteert Sylvana naast de 5de serie van de “TV MAKELAAR”,9 afleveringen van “KAFT”,een programma waarin ze praat met populaire schrijvers en musici. In het najaar volgt de inmiddels 6de serie van de “TV MAKELAAR”. Het programma is inmiddels verlengd tot een uur en wordt mede gepresenteerd door Sybrand Niessen.

Eind september 2004 verschijnt bij The House of Books , Sylvana’s eerste boek getiteld “1+1=7”, waarin zij met veel humor vertelt over de alledaagse gebeurtenissen binnen haar gezin.

Half oktober presenteert Sylvana de eerste TV-uitzending van de jaarlijkse uitreiking van de “BEAU MONDE AWARDS”.

Naast dit alles is Sylvana een zeer geziene gast in de meest uitlopende kwaliteits-programma’s op de Nederlandse Televisie. Tenslotte houdt Sylvana zich bezig met “presentaties in het land”. Deze variëren van de presentatie van 6 uitverkochte HEINEKEN NIGHT LIVE – avonden in Ahoy, tot de presentatie van de Move your World Manifestatie voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en van dagvoorzitter van een Congres van Letselschadespecialisten tot aan de presentatie van het Rode Kruis Benefietgala 2004.

 


Catherine Keyl

 

 

Catherine Keyl is geboren in Den Haag op 24 oktober 1946. Haar officiële naam is: Catharina Elisabeth Keijl. Ze is een Nederlandse presentatrice.

Opleiding: HBS en studie Frans.

Keyl begon haar carričre in 1971 als regie-assistente en producente bij de IKON. Hierna heeft ze 12 jaar lang voor het NCRV programma Hier en Nu gewerkt, zowel in het binnen- als het buitenland. Ze werkte hierna nog 5 jaar lang voor AVRO's Servicesalon, waarna ze overstapte naar RTL 4. Vanaf 1990 presenteerde ze daar, afgewisseld met Viola Holt, het middagmagazine de Vijf Uur Show. Na 5 jaar stopte ze hiermee en begon ze aan een populaire dagelijkse talkshow op RTL, genaamd Catherine, die 's middags te zien was. Vanwege problemen met de sponsoren van het programma sneuvelde het programma een paar jaar later.

Hierop keerde Keyl terug naar de publieke omroep. Voor de TROS maakte ze een reeks documentaires over gevoelige onderwerpen als junks, neo-nazi's en openbaar wapenbezit. Voor de EO een serie genaamd Catherine Zoekt God, waarin de niet gelovende Keyl meer te weten kwam over het geloof in God.

Sinds 2005 is Catherine het gezicht van de seniorenomroep MAX. Haar dagelijkse talkshow MAX en Catherine trok dagelijks een half miljoen kijkers. Op 23 november 2006 presenteert Catherine haar laatste show. Tijdelijk nam Martine van Os haar programma over. Sinds 5 maart 2007 is Catherine weer terug met Max en Catherine. Op 1 mei werd bekend dat Keyl definitief wordt opgevolgd door Loretta Schrijver.

Op 4 september 2006 werd zij in haar televisieprogramma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar 35-jarig omroepjubileum. De onderscheiding werd haar uitgereikt door de burgemeester van Naarden, Peter Rehwinkel.

Op 16 maart 2007 lanceerde Keyl het magazine 'Catherine' voor 'leeftijdsloze vrouwen vanaf veertig'. Het blad verschijnt eens per twee maanden.

 


Nikki Plessen

 

 

Nikkie Plessen is geboren in Utrecht op 8 mei 1985 en is een Nederlandse actrice, presentatrice en model. Ze is onder meer bekend van de dagelijkse soapserie Onderweg naar Morgen en heeft een gastrol gehad in de wekelijkse kinderserie Hotnews.nl.

In 1998 debuteert Plessen op de televisie in de soapserie Onderweg naar Morgen, Ze speelt dan een semi-gastrol en is dan over een periode van twee maanden te zien als Marieke de Jong. Ze zit dan nog ook op het jeugdtoneel, wat ze tot het jaar 2000 zou blijven doen. In 1999 keerde ze opnieuw voor twee maanden terug in ONM, in dezelfde rol. In 2000 is ze voor het eerst te zien in de een bioscoopfilm, ze speelt de rol van Vera in de speelfilm De Grot van regisseur Martin Koolhoven.

Het jaar erop verschijnt ze in Goede tijden, slechte tijden in een semi-gastrol van drie maanden, als Nikki. Daarna verscheen ze in de series Wet en Waan, Costa! en I.C. in gastrollen. In 2003 keerde Nikkie terug naar het Onderweg naar Morgen 'nest' maar dit keer in de rol van Lizzy Vehmeijer. Ze nam deze rol over van actrice Viviënne van den Assem. Daarnaast ging ze ook spelen in de comedyserie Kees & Co, waar ze de rol Mariël op zich nam.

Sinds 2004 presenteert ze vrijwillig voor Emma Kinder TV, van de ziekenhuisomroep Omroep AMC Amsterdam. In 2006 terecht kwam Plessen terecht bij de Jetix kinderserie Hotnews.nl, waar ze de gastrol Irina van Beek speelde.

Sinds 6 september 2006 is Nikkie VJ bij TMF. Ze nam uiteindelijk de taak van Renate Verbaan over die is overgestapt naar RTL 5.

 


Loretta Schrijver

 

 

Loretta Maxine Schrijver is geboren in New York op 16 mei 1956 en is een Nederlandse televisiepresentatrice.

Schrijver ging na haar studies geschiedenis en vertaalkunde voor de televisie werken, waarna zij een bekende televisiepersoonlijkheid werd. Vanaf 1989 presenteerde ze, onder meer naast Jeroen Pauw, het RTL Nieuws. In 2000 verruilde ze RTL 4 voor de AVRO, waar ze het programma Alle dieren tellen mee presenteerde. Na een jaar kwam ze tot de conclusie dat de publieke omroep niet bij haar past en keerde ze weer terug naar het RTL Nieuws.

Op 1 mei 2007 werd bekend dat Schrijver per september 2007 de overstap naar MAX zal maken. Op maandag 28 mei 2007 heeft ze voor de laatste keer het RTL Nieuws gepresenteerd. Op zaterdag 2 juni 2007 nam ze officieel afscheid van RTL in het programma Laat ze maar lachen met als andere gasten collega nieuwslezer Jan de Hoop en weervrouw Helga van Leur.

In 2005 werd ze in een onderzoek naar de populairste nieuwslezer(es) van Nederland als winnaar uitgeroepen.

Ook is ze ambassadrice van het Comité Anti Stierenvechten (CAS), waarvoor ze een radiospot insprak.

Ook is ze voice-over geweest van diverse programma's.

 


Mariëlle Bastiaansen

 

 

Marielle Bastiaansen
Marielle werd geboren op 13 september 1969 in Breda.

Marielle is al 22 jaar werkzaam in de kappersbranche. In het begin van die jaren heeft ze al haar diploma’s gehaald inclusief die van visagiste en grimeuse.
Ze heeft alle aspecten van deze beroepen al doorlopen, in diverse salons gewerkt, trainingen aan kappers gegeven, trend shows met het creatieve team van Wella gegeven, vele presentaties op het gebied van mode verzorgd en televisie werk achter en sinds 7 jaar ook voor de schermen.
Daarnaast heeft ze voor Nature’s Choice een eigen cosmetica lijn opgezet.

7 jaar geleden was ze voor het eerst in het programma "Dat Staat je Goed", met Caroline Tensen te zien. Daarna heeft ze voor het programma "Goedenavond Nederland" mode-items gedaan en voor het KRO programma service uur met Manuela Kemp de metamorfoses verzorgd. Daardoor is ze in aanraking gekomen met regionale televisie, wat uitgegroeid is tot mede eigenaresse van de zender en produktie bedrijf Tv&CO.

Dit jaar in februari is het 10e Looking Good seizoen begonnen. In Looking Good helpt Marielle niet alleen met het bepalen van de laatste haarmode, maar adviseert ze ook kappers en consumenten over de laatste trends op haar en make-up gebied. Je kunt wekelijks de metamorfoses op RTL 4 bewonderen op woensdagavond om 21.30 uur.
Herhaling: wekelijks, vanaf zaterdag 7 april om 11.35 uur en zondag 8 april om 09.00 uur.

Naast haar werk voor Looking Good kom je Marielle regelmatig tegen als presentatrice bij evenementen of presentaties door het hele land. Ook verzorgd ze regelmatig metamorfosedagen en -avonden, schrijft ze columns voor onder andere Vrouw Online. Een druk bezette vrouw dus. Zeker omdat ze bij Tv&Co ook nog eens haar eigen lifestyle en jongeren programma “De Opdracht” presenteert.

 


Selma van Dijk

 

 

Selma van Dijk is geboren op 07-07-1969

Vanaf mijn derde jaar tot het moment dat ik 15 jaar later uit huis ging heb ik in Dalfsen gewoond. Een geweldige tijd met veel buiten spelen met kinderen uit de buurt en sporten en muziekles (viool en piano). Na het behalen van mijn HAVO-diploma in Zwolle werd ik aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam (hoofdvak viool), in 1994 ben ik daar afgestudeerd als docerend musicus. Nadat ik in enkele orkesten had gespeeld (het Nationaal Jeugdorkest, het Metropole Orkest en het Gelders Orkest) wist ik dat daar mijn hart niet lag. En ook alleen maar vioolles geven zag ik niet zitten. Als tijdelijk baantje ging ik achter de schermen werken bij het RTL Nieuws. Dat beviel erg goed en enkele jaren later stond ik ineens voor de camera, bij het programma 5 in het Land op RTL 5. Ook heb ik regelmatig het Ontbijtnieuws en het Late Nieuws op RTL 4 gepresenteerd. Na het stoppen van 5 in het Land ben ik bij SBS 6 aan het werk gegaan waar ik nu een van de presentatrices ben van Hart van Nederland. En voor Net 5 spreek ik soms documentaires in.

In 1996 zijn mijn vader en ik samen gaan optreden, iets wat we nog steeds af en toe doen. Daarbij speel ik op de viool voornamelijk klassieke stukken en zing ik ook, het liefst jazz, maar soms ook Nederlandstalig (bijvoorbeeld muziek van Harry Bannink met teksten van Annie M.G. Schmidt). Inmiddels hebben we verschillende theatertournees achter de rug waarmee we het hele land zijn doorgetrokken. Zo hebben we twee tournees gedaan met Frits Landesbergen (drums en vibrafoon) en Edwin Corzilius (bas), waarmee we ook een CD hebben gemaakt en heb ik meegespeeld (en gezongen) bij de Gevleugelde Vrienden (met Pieter van Vollenhoven en de Koos Mark Big Band). Ook treed ik regelmatig op met mijn oom Rob van Dijk, die dirigent en begeleider is van verschillende koren.

Bij RTL heb ik mijn man Tom leren kennen, we zijn 31 juli 1999 getrouwd. Een dag die door collega's van Tom (hij is cameraman) prachtig is vastgelegd. Maar het meest trots ben ik toch wel op onze zoon Gijs, geboren op 6 januari 2004. Daar kan geen applaus of spannende nieuwsuitzending tegen op.

 


Wendy van Dijk

 

 

Wendy van Dijk debuteerde in 1983 in de televisieserie ‘Zoethout’. Drie jaar later was ze te zien in de televisieserie ‘Wat Jij Niet Ziet’. Nadat zij een dansopleiding volgde bij Barrie Stevens, tourde Wendy met het ballet van Lee Towers. Daarna danste Wendy onder meer in het showballet van ‘Showmasters’, ‘Wedden Dat?’ en ‘De Nu Of Nooit Show’. Ook danste zij drie jaar lang in het theater bij de Andre van Duin Revue. Het hoogtepunt in Wendy’s danscarričre was de anderhalf jaar durende tournee met Haddaway, waarbij ze de hele wereld doorkruiste.

Na deze tournee kreeg Wendy de gelegenheid om als assistente te fungeren in de spelshow ‘Wie Ben Ik?’. Vervolgens was Wendy te zien in een waar scala aan televiesprogramma’s en films. Zo was zij onder meer te zien in ‘Boobytrap’, ’Over De Rooie’, ‘Broodje Aap Show’, ‘Love’, ‘Miss Talent 1997’, ‘Stuntmasters’, ‘Het Lotto K*R*A*S Spektakel’, ‘Miss Universe Holland 1998’, ‘Het Duel’, ‘Ken Dit?’ (als Japanse interviewster), ‘15 Miljoen Mensen’, ’Spangen’, ‘Jet Set’ en ‘Domino D-Day’.

Van Dijk maakte furore met de zeer succesvolle programma’s ‘Ushi & Van Dijk’ en ‘Hart In Aktie’. Met ‘Hart In Aktie’ won ze in 2003 de Gouden Televizierring en bovendien wist ze maar liefst vier keer de zilveren Televizierster voor Televisievrouw van het jaar in de wacht te slepen, in 2000, 2003, 2004 en 2005.

In 2006 stapte Wendy over van SBS 6 naar RTL, waar zij als deelneemster te zien was in ‘Dancing On Ice’. Vanaf zaterdag 28 oktober 2006 presenteert zij het nieuwe programma ‘X FACTOR’ bij RTL 4.

Wendy van Dijk speelde in de films ‘Science Fiction’ (2002), ‘Liever Verliefd’ (2003), ‘In Oranje’ (2004) en is op dit moment bezig met de opnamen van de speelfilm ‘Alles Is Liefde’.
 

 

Irene Moors

 

 

Op 18 juni 1967 werden Bert en Toos Moors de ouders van Irene Moors. Irene werd in Alkmaar geboren. Irene groeide op in Haarlem, samen met haar oudere zus en haar twee oudere broers. Irene heeft de Havo gehaald en ze heeft na de Havo ook nog een opleiding gedaan voor medisch secretaresse. Ze behaalde ook Nima A. Daarna belande Irene op de marketingafdeling van het weekblad Donald Duck. Ze heeft hier 3 jaar gewerkt. Daarna is ze door de NCRV gevraagd om het programma Dit is Disney te presenteren. In 1989 is Irene overgestapt naar RTL Veronique, wat later RTL4 is geworden. Ze was omroepster en presenteerde Telekids. De eerste 4 jaar presenteerde ze Telekids alleen, maar vanaf 1993 kwam Carlo erbij. Telekids werd vooral populair (toen niet meer bij alleen kinderen) toen Carlo & Irene begonnen met Pittige Tijden, de persiflage op Goede Tijden, Slechte Tijden. Telekids werd op 2 oktober 1999 afgesloten met een groot feest, een 8 uur durende live uitzending.

In 1996 zijn Carlo & Irene vereeuwigd als wassenbeeld in Madame Tussaud in Amsterdam. Daar staan ze nu nog steeds. Wel ondergaan ze daar telkens een metamorfose. Zo waren Carlo & Irene eerst in de Telekids look, later weer in de Life & Cooking look, nu staan ze er in de glamourlook. Carlo & Irene zijn in 1997 ook in de prijzen gevallen met het programma Telekids. Zij wonnen de Margriet Kinder TV prijs voor het beste kinderprogramma. In 2002 viel Irene weer in de prijzen op het Televizierringgala. Ze won toen de Zilveren Televizier, voor beste TV vrouw van het jaar. In 2003 waren Carlo & Irene genomineerd voor de Gouden Televizierring voor Life & Cooking en ook was Irene nog eens genomineerd voor de Zilveren Televizierster. Helaas had Irene beide prijzen niet gewonnen.

Voor Telekids hebben Carlo & Irene 5 CD’s gemaakt en 4 films. Ook waren er veel Telekids producten te koop, zoals snoep, petjes, vakantieboeken en dergelijke. Er zijn ook videobanden uitgebracht van het populaire onderdeel Pittige Tijden. Naast de Telekids CD’s heeft Irene nog een aantal cd's gemaakt met de daarbij behorende singles. Irene heeft naast de Telekids cd's de volgende cd's gehad: Telekids deel 1, Telehits gezongen en verteld door Irene Moors, Telekids deel 2, Telehits gezongen en verteld door Irene Moors , Telekids presenteert Irene Moors en de Telekids, Irene Moors en de Smurfen; Ga je mee naar Smurfenland , Irene Moors en de Smurfen; Smurf the House en Irene Moors Kids Music Party.

Irene is 26 augustus 2001 getrouwd met cameraman Barry Kroon. Dochtertje Rosalie was bruidsmeisje tijdens deze feestelijke, mooie dag. Irene heeft Barry leren kennen op de set. Barry was toen geluidsman. Hij deed toen zendertjes bij haar op en dergelijke. Ze vonden elkaar erg leuk, spraken eens wat af en zijn nu al jaren samen. Later is Barry cameraman geworden. Barry en Irene zijn de trotse ouders van Rosalie (geboren op 21 oktober 1998) en Tijn Lucas (geboren op 26 juni 2002). Kleine Tijn is op de verjaardag van Carlo geboren.

Irene heeft ook veel op locatie gewerkt met de Telekids Roadshow, de Smurfen House Tour en de Kids Music Party. Irene heeft ook nog een aantal keren ingevallen bij programma’s als Koffietijd.

In 2005 is Irene haar eigen bedrijf begonnen, House of Television. House of Television is een tv produktie maatschappij die zich richt op zowel broad- als narrow casting. Broadcasting is alles wat met tv te maken heeft en wat geschikt is voor het grote publiek. Narrow casting is gericht op kleine groepen en bijvoorbeeld geschikt om uit te zenden op winkelvloeren of in restaurants. House of Television is gespecialiseerd in Klussen, Koken en Tuinieren en voor de broadcasting houdt Irene zich daarnaast ook bezig met het opzetten van een spiritueel programma, samen met Robbert van den Broeke.

In de kerstvakantie van 2005 en de voorjaarsvakantie van 2006 stond Irene voor het eerst in een musical. Ze speelde, afgewisseld door Antje Monteiro, de rol van muzieklerares Jenny in de musical Iedereen maakt muziek in Sesamstraat. Voor deze rol moest Irene in Amerika repeteren.


Chazia Mourali

 

 

Chazia Mourali geboren in Parijs op 30 september 1963 en is een Nederlands televisiepresentatrice.

Chazia Mourali werd geboren in Parijs als dochter van een Nederlandse moeder en een Tunesische vader. Ze verhuisde toen ze nog geen jaar was met haar ouders naar Nederland. De lagere school bracht ze door op de school van Kees Boeke in Bilthoven. Na het gymnasium in Hilversum studeerde ze Frans aan de Universiteit van Utrecht. Ze werd hier lid bij studentenvereniging CS Veritas.

Na deze studie begon ze voor de televisie te werken. Aanvankelijk op de redactie van TV3 en het RTL4 nieuws. Via de Amsterdamse lokale zender AT5, waar ze nieuwslezeres was, kwam ze terecht bij de NCRV, waar ze enkele programma's presenteerde. Daarna presenteerde ze voor Teleac en de Franse zender TV5, voordat ze terecht kwam bij RTL4.

Grote bekendheid kreeg ze als presentatrice van het programma De Zwakste Schakel, de Nederlandse versie van The Weakest Link. Ze werd gebombardeerd tot de grootste bitch van de Nederlandse televisie met haar scherpe zinnen en sarcastische opmerkingen. Dit was echter een wezenlijk onderdeel van de formule: in het Engelse origineel deed de presentatrice precies hetzelfde. Daarnaast presenteert ze de programma's Achmea Kennisquiz, "Char, het medium" en "In Je Recht". "De Kat in de Zak" heeft ze achter zich gelaten.

Van de hand van Chazia komt het toneelstuk "De vrouwen van Moermansk".

In 2003 werd Chazia Mourali gekozen tot lingerie-draagster van het jaar.

Chazia heeft een relatie met neurochirurg Marc Schröder. Zij hebben samen een dochter, Jasmijn. Jasmijn werd geboren op 18 januari 2007.

 

 

Anita Witzier

 

 

Anita Cornelia Witzier (Gouda, 10 november 1961) is een Nederlandse TV-presentatrice. Anita Witzier werd geboren in Gouda. Haar vader was begrafenisondernemer in het nabijgelegen dorp Groot-Ammers, waar Anita haar jeugd doorbracht. Omdat haar ouders al 15 jaar getrouwd waren toen eindelijk hun eerste kind werd geboren, werd Anita wel het wonder van de Kerkstraat genoemd. Zij behaalde haar VWO-diploma in Gouda en studeerde daarna 1 jaar Engels en Rechten. Vervolgens volgde zij een cursus management.

Zij is tegenwoordig (2005) woonachtig in Blaricum. Anita Witzier is in 2001 gescheiden van TV-Producent Jeroen van Baaren en kreeg in dit tweede huwelijk 2 kinderen, Bram (1992) en Julia (1997).

Haar carričre bij de televisie begon zij bij de omroep Veronica, waar ze op de afdeling kijk-en luisteronderzoek/ personeelszaken was binnengekomen, met onder andere Take Five en Summertime. Later presenteerde zij voor Veronica nog:

Veronica's reisgids
De Veronica Award
De 100.000 gulden show
Lucky lotto live
Staatsloterijshow
Vanaf 1996 presenteerde zij voor de KRO programma's als:

De aso show
Hints
Tien voor Taal
Boemerang
Memories
Het Grootste Taboe
Zij verzorgde de mede-presentatie van:

De held van...
De verkiezing van de grootste Nederlander aller tijden
De spiritualiteitstest
Zij treedt tevens op als ambassadeur van het Reuma Fonds.

 


 


Pagina 1     Pagina 2

 

 

.