Boudewijn de Groot

 

 

Frank Boudewijn de Groot is geboren in Tjidengkamp bij Batavia op 20 mei 1944 en is een Nederlandse zanger die met zijn klankvolle nummers als Meneer de President, Land van Maas en Waal, Testament, Jimmy en Avond beroemd werd.

Boudewijn de Groot werd geboren in 1944 in Nederlands-Indië, in een Japans concentratiekamp bij Batavia (het huidige Jakarta), waar zijn moeder overleed in 1945. In 1946 keert de familie De Groot terug naar Nederland. De vader van Boudewijn moest echter terug naar Indië, dus kwam hij te wonen bij zijn tante in Haarlem. In 1951 kwam zijn vader weer terug en in 1952 verhuisden ze, met een pas aangetrouwde stiefmoeder, naar Heemstede. Boudewijn woonde in Heemstede in dezelfde straat als zijn latere tekstschrijver Lennaert Nijgh, die een vriendje was van Boudewijns stiefbroertje.

In 1965 scoort Boudewijn zijn eerste hit met Een meisje van 16 (een bewerking van een chanson van Charles Aznavour). Al snel werd Boudewijn een grote ster met onder meer maatschappelijk geëngageerde liederen die aanslaan bij een groot publiek.

Van 1991 tot 1993 speelt hij de titelrol in de musical Tsjechov. De musical werd enthousiast ontvangen en ging in 2000 in reprise. De Groot tekende wederom voor de titelrol.

Veel van de teksten van nummers waarmee Boudewijn succes had, werden geschreven door Lennaert Nijgh, die ook een goede vriend van Boudewijn was. Nijgh overleed op 28 november 2002, hetgeen een groot verlies betekende. Nijgh en de Groot schreven ook veel hits voor andere (veelal Nederlandse) muzikanten, zoals Rob de Nijs, Liesbeth List en Adèle Bloemendaal. In Groot-Brittannië is een poging tot doorbreken onder de naam 'Baldwin' mislukt.

In 2004 is Boudewijn als acteur te zien in het zesde seizoen van de Vlaamse politiereeks Flikken als Robert W. Nieuwman, een Nederlandse profiler, die het team bijstaat in haar zoektocht naar een seriemoordenaar.

Datzelfde jaar eindigde hij op nr. 82 in de verkiezing voor De grootste Nederlander.

Een jaar daarna, in 2005, belandt Avond van De Groot eenmalig op de nummer 1-positie in de Radio 2 Top 2000. In alle voorgaande edities van de lijst bezette Bohemian Rhapsody van Queen die plaats. In 2006 neemt Queen de nummer 1-positie weer over. Naar aanleiding van de plotselinge populariteit van De Groot, werden het laatste album Eiland In De Verte en de single Avond opnieuw uitgebracht, onder de naam De Avonden. Net als in 1997, bij de eerste uitgave, bleef de single in de tipparade steken. In 2006 stond Avond op nummer twee in de oudejaarslijst van Radio 2.

Boudewijn de Groot is getrouwd met Anja Bak. Hij heeft drie kinderen Marcel, Caya en Jim uit eerdere huwelijken.

Op 19 januari 2007 brengt hij het nieuwe album Lage Landen uit. Het album is bijna in zijn totaliteit door hemzelf geschreven. Er zijn ook teksten van Lennaert Nijgh en Freek de Jonge gebruikt. Het album is in Nashville opgenomen. Op 3 februari komt het album nieuw op nummer 1 de hitlijsten binnen. Het is voor het eerst sinds 33 jaar dat hij dit bereikt. Het eerste album waarbij het lukte was Hoe sterk is de eenzame fietser uit 1973. Op 19 januari werd ook de gelijknamige single uitgebracht.

 


Frank Boeijen

 

 

Frank Boeijen is geboren in Nijmegen op 27 november 1957 en is schrijver, componist, muzikant en dichter.

Frank Boeijen is geboren en getogen in Nijmegen en woont er - op een onderbreking van een aantal jaar na - zijn hele leven. Zijn jeugd stond in het teken van veel muziek: thuis en op school, waar hij vaak mocht voorzingen.

Na zijn middelbare school stortte hij zich in de muziek. Zijn grote voorbeeld was Bob Dylan. Het eerste album onder zijn naam bracht Frank Boeijen uit in 1977 in eigen beheer, samen met Wout Pennings. In 1978 namen ze het album opnieuw op en om te kunnen optreden breidden ze hun band uit met onder andere Henk Wanders en Nels Busch.

Nadat Wout de band had verlaten en Wil Theunissen erbij was gekomen werd de naam van de band Frank Boeijen Groep. Onder deze naam brachten ze in de jaren '80 een aantal albums uit, waarvan 1001 hotel, Foto van een mooie dag, In natura en Welkom in Utopia de bekendste zijn.

Na tien jaar (in 1991) brak Boeijen de groep op en ging hij als soloartiest verder. Frank Boeijen heeft onder andere een Edison gewonnen. En is hij gelauwerd met de Radio 2 Zendtijdprijs.

De grootste hits had Boeijen met Zwart Wit (1983), welke werd geschreven naar aanleiding van de moord op Kerwin Duinmeijer , en Kronenburg Park (1985). In 2002 had hij een bescheiden hitje met Geen Gevaar (2002, een duet met Paskal Jakobsen, de zanger van Bløf).

In november 2006 komt zijn nieuwste cd uit: AS. Een dubbelcd met 20 nieuwe liedjes en een dvd (een soort making of ). De liedjes op de cd zijn nieuw maar vormen ook een soort samenvatting van zijn muzikale leven tot nu toe. Hij werkt voor deze cd o.a. samen met de vroegere Frank Boeijen Groep. Een soort reünie dus. Verder is Frank te horen met Stef Bos, Daniel Lohues, Henk Hofstede. De liedjes variëren van maatschappij-kritisch tot bijna fluisterzachte ballades. De teksten schitteren door diepgang. Ook de muziek is bijzonder. Een aantal liedjes is opgenomen met een orkest uit Praag. De DVD laat zien hoe zo'n proces van het maken van een cd verloopt. De eerste single van deze cd is Aan de bezitters van een ziel; een aanklacht tegen de verhardende verhoudingen in Nederland. De nieuwe single zal zijn Steppenwolf, geschreven en opgenomen met Stef Bos. De titel is ontleend aan het gelijknamige boek van Herman Hesse.

 


Frans Bauer

 

 

Frans Bauer is geboren in Roosendaal op 30 december 1973 en is een Nederlandse zanger van het levenslied.

Vanaf jeugdige leeftijd is Bauer vastbesloten om zanger te worden. Zijn grote idolen zijn Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts. Door de laatste wordt hij tijdens optredens soms op het podium gehaald om Ik verscheurde je foto mee te zingen.

Bauers eigen zangcarrière krijgt vorm in 1987 wanneer hij onder de hoede van producers Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp zijn eerste single Ben je jong opneemt. Eerste landelijke bekendheid krijgt hij door het televisieprogramma All you need is love (1991), waarin hij - met goedvinden van zijn vriendin Mariska - mag kiezen uit twee vrouwelijke fans (die toevallig allebei Diana heten) om een avondje te gaan stappen.

Het televisieoptreden zorgt voor naamsbekendheid maar het duurt, mede door onwil van nationale radiozenders om zijn muziek te draaien, nog tot 1994 voor Bauer met Als sterren aan de hemel staan zijn eerste hit scoort. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Dich Liebe verovert Bauer in 1997 ook de Duitse markt. De Regenboog, een duet met Marianne Weber, is in datzelfde jaar in Nederland een nummer 1-hit. Het jaar 1997 eindigt voor Bauer echter in mineur; twee leden van zijn begeleidingsband komen, terugkerend van een optreden, bij een verkeersongeval om het leven.

Dankzij zijn fans wordt Frans Bauer steeds populairder. In maart 1998 geeft hij zijn eerste reeks concerten in Ahoy'. Platenmaatschappijen hebben miljoenen over voor een contract. In 2003 is de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Frans en Mariska een veelbekeken televisieprogramma.

Bauer werd verder veelvuldig geïmiteerd door Edwin Evers in zijn radioprogramma "Evers staat op".

In 2004 wordt Bauer, onder meer vanwege zijn vele liefdadigheidswerk, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In datzelfde jaar won hij tevens de Gouden Televizier-ring. Frans is ook ambassadeur van Villa Pardoes.

In 2005 maakt Bauer zijn debuut in de bioscoop door mee te spelen in de film "Plop en het vioolavontuur" van Studio 100, waarin hij de rol vertolkt van de muzikale kabouter Amadeus.

Voor december 2006 stonden een 15-tal concerten in Ahoy gepland, welke echter uitgesteld moesten worden. Reden hiervoor was de vondst van een poliep op zijn stembanden, waar Bauer zo snel mogelijk aan geopereerd moest worden. De uitgestelde concerten hebben in april en mei 2007 plaatsgevonden.

In 2006 was "Slapen bij Frans Bauer" een actie op de Nederlandse radiozender Radio 538 die werd uitgezonden op Talpa. In dit programma kregen deelnemers de kans om een nacht te slapen bij Frans Bauer. Bauer koos 50 van zijn grootste fans uit om in een grote tent vlak bij zijn huis te slapen. Hieruit koos hij weer 4 fans die een nacht bij hem thuis mochten slapen.

Bauer heeft in samenwerking met de warenhuisketen Vroom & Dreesmann een kledinglijn ontworpen. Frans Bauer past goed bij V&D, door zijn “toegankelijkheid en warmte”. Voor Frans moet kleding vooral stijlvol zijn en lekker zitten. Zijn vriendin Mariska let veel meer op kleur en prints en of de pasvorm wel vrouwelijk is.

Op 26 maart 2007 kondigde Bauer aan in het huwelijk te treden met zijn vriendin Mariska. De bruiloft zal in mei 2008 plaatsvinden.

Op 12 april 2007 verscheen zijn biografie Frans Bauer, geschreven door Louis Bovée. Een 155 pagina's tellend boek over de zanger met drie hoofdthema's: De Liefde, Het Geluk en Het Verdriet (en toch weer geluk).

Het vermogen van Frans Bauer wordt volgens het blad Quote geschat op 18 miljoen euro. Hij is daarmee één van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar. Het meeste geld verdient hij met zijn real-life soap en de concerten in Ahoy. Per show ontvangt hij ongeveer € 100.000.

In de zomer van Juli 2007 is Frans te zien in de derde ZOOP film Zoop in Zuid-Amerika.

 

 

Gerard Joling

 

 

Gerard Jan Joling is geboren op 29 april 1960 en is een Nederlands zanger en presentator.

Gerard Joling werd geboren in Alkmaar en groeide op in Schagen. Hij probeerde van jongs af aan aan de bak te komen in de muziek, maar slaagde er in eerste instantie niet in. In 1985 deed hij mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. In de finale werd hij derde. Maar dankzij zijn optreden brak hij wel door en in datzelfde jaar scoorde hij enkele grote hits, waaronder Love is in your eyes en Ticket to the tropics. Dat laatste nummer werd in Nederland een nummer 1-hit.

De volgende jaren scoorde Gerard Joling verschillende hits. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het nummer Shangri La. Tijdens de uitvoering daarvan, besloot hij de laatste noten van het nummer een octaaf lager te zingen, omdat hij de hoge uithaal aan het eind uiteindelijk toch niet aandurfde. Dit als gevolg van een schnabbel waarvoor hij tussentijds naar Nederland was teruggegaan, en ziekelijk van was teruggekomen. Joling eindigde op de 9de plaats.

In 1989 scoorde hij zijn op één na grootste hit No more boleros. Dit nummer bereikte de nummer 1 positie in verschillende landen op de wereld, waaronder in Nederland en enkele Aziatische landen. Het album kwam in 22 landen uit.

Vanaf jaren '90 verschoof Gerard Joling het accent langzaam van zang naar presentatie. Bij RTL4 presenteerde hij het programma Karaoke op 4. Later presenteerde hij De Waarheid bij SBS6. Tijdens de opnames van dit programma sprak hij onder meer met Pim Fortuyn en na diens moord nam Gerard Joling samen met pianist Jan Rietman het nummer At your service op.

Halverwege de jaren '90 werd het privéleven van Gerard Joling onderwerp van de roddelpers, toen bekend werd dat zijn vriend de zus van Marco Borsato zwanger had gemaakt. Hierdoor werd ook bekend dat Joling homoseksueel is, een gegeven dat tot dan weinig bekend is. Later werd Gerard Joling beschuldigd van mishandeling van een verslaggeefster van Privé op het vliegveld van Nice en het beledigen van Prins Maurits en Prinses Marilène tijdens de vlucht naar Nice, waarbij een getuige verklaarde dat Gerard Joling stomdronken was. De rechter bepaalde dat Privé berichten over dit incident niet hoefde te rectificeren.

Daar blijft het niet bij, want in 2004 wordt Gerard Joling wederom beschuldigd. Volgens de officier van justitie heeft Joling op 2 januari 2004 in het Amsterdamse homocafé Montmartre een man een gebroken neus geslagen in een dronken bui. De Amsterdamse politierechter sprak de zanger in 2005 vrij, maar het OM ging in beroep en eiste een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van 500,- euro. Het hof wilde de twee getuigen horen, onder wie het slachtoffer, die belastende verklaringen tegen Joling hebben afgelegd. Volgens één van de getuigen is er bloed gevloeid, maar doordat deze uitspraak door het slachtoffer werd ontkracht, kon de rechter niets anders doen dan Gerard Joling in september 2006 vrijspreken. De zaak duurde 3 jaar. Joling overweegt een schadeclaim in te dienen, om de proceskosten van 18.000,- euro terug te vorderen.

In 1997 speelde Gerard Joling tijdens Holiday on Ice. In de zomer van 2003 verving hij samen met Rick van Velthuysen Edwin Evers op Radio 538 met het tijdelijke ochtendprogramma Uitslapen is voor mietjes. Dit werd geen succes: Gerard Joling kon niet wennen aan de vroege uitzenduren en na twee weken werd het contract opgezegd.

In november 2003 presenteerde Gerard Joling tijdelijk Shownieuws bij SBS6. Sindsdien is hij vaste presentator van het programma. In 2004 kwam hij met zijn eigen reality show op de televisie, Only Joling

Vanaf oktober 2005 ging Joling samen met zijn goede vriend en collega zanger Gordon het tv programma Joling & Gordon Over De Vloer presenteren. Dit programma werd een groot succes. In 2006 en 2007 zorgde Joling samen met Nance tweemaal voor de presentatie in het SBS6 programma Sterren dansen op het ijs. Daarnaast presenteerden ze gezamenlijk het programma So You Wannabe a Popstar?. Joling zal overigens een stem inspreken in de film Shrek 3.

Sinds 2005 vormt hij ook met collega's René Froger en Gordon de gelegenheidsformatie De Toppers waarmee jaarlijks wordt opgetreden.

Op 19 januari 2007 bracht Joling de single Maak me gek uit, als voorloper van zijn gelijknamige album. De single werd een groot succes en bereikte eind maart de nummer 1 positie in de Single Top 100. Hiermee is het zijn grootste hit sinds zijn nummer-1 single No More Boleros uit 1989. In de Nederlandse Top 40 werd dit resultaat niet behaald. Joling moest eerst Sharon Kips voor laten, daarna ging Jeckyll & Hyde er met de eer vandoor. Het gelijknamige album Maak me gek bereikte inmiddels ook de top in de Album Top 100. Hij wil Nederland opnieuw vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2008.

Na het succes van de single Maak me gek scoort Joling in mei opnieuw een grote hit, dit keer met wijlen André Hazes. Blijf bij mij komt op 19 mei nieuw binnen op nummer 3 in de Nederlandse Top 40. Het nummer staat momenteel al zeven weken op 1.

1 Juli werd bekend dat Gerard Joling twee concerten gaat geven in de Rotterdamse muziektempel Ahoy, Het is voor het eerst in zijn 20-jarige carriere dat hij soloconcerten geeft. 27 en 28 december moet het spektakel plaats gaan vinden, maar zoals Joling het nu al zegt; het wordt hilarisch!

 


Guus Meeuwis

 

 

Guus Meeuwis is geboren in Mariahout op 23 maart 1972 en is een Nederlandse zanger, die samen met zijn begeleidingsband Vagant vooral in de jaren negentig van de 20ste eeuw enkele grote hits scoorde in Nederland en Vlaanderen.

Na zijn middelbare school ging Guus Meeuwis rechten studeren in Tilburg. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valerie schreef hij het nummer Het is een nacht. Samen met een aantal vrienden zong hij dit lied op het AHC-Studenten Songfestival in Leiden. Ze wonnen dit festival en stopten "op het hoogtepunt van hun succes" met de groep.

Een jaar later hoorde Willem van Schijndel, een talentenscout, bij toeval het lied Het is een nacht op een cd die de organisatie van het Studenten Songfestival van de avond gemaakt had en in kleine kring verspreid. Willem van Schijndel bood Guus Meeuwis een contract aan, en het nummer onder de groepsnaam Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het café waar Guus Meeuwis vaak zong) werd op single uitgebracht. Het werd zowel in Nederland als in België een nummer 1-hit. In totaal gingen er meer dan 250.000 exemplaren over de toonbank. Guus Meeuwis stopte in 1995 met zijn studie om als artiest door het leven te gaan. Vagant bestaat dan uit de volgende leden: Dirk Oerlemans, Robin van Beek, Hugo van Bilsen en broer Marc Meeuwis.

Ook de tweede single, uit begin 1996, van Guus Meeuwis & Vagant, Per Spoor (Kedeng Kedeng) werd een nummer 1-hit. In 1996 bracht Guus Meeuwis zijn album Verbazing uit, dat ook een groot succes werd. Van dit album kwamen ook de singles Zo ver weg, dat een top-10-hit werd, en Verliefd zijn.

In 1997 schreef Guus Meeuwis het nummer Toen Ik Je Zag, dat door Antonie Kamerling als Hero werd gezongen als titelsong van de Nederlandse speelfilm All Stars. Ook verscheen de tweede cd van Guus Meeuwis, Schilderij. Van deze cd kwam een aantal singles uit, die redelijk grote hits werden.

In 1999 ontving Guus Meeuwis van de Nederlandse dansscholen de Gulden Vedel, omdat zijn single Ze houdt gewoon van mij het meest gedraaid was in de dansscholen. Dit lied was als single zelf geen hit geworden.

In 2000 werden de opnames voor de derde cd van Guus Meeuwis & Vagant onderbroken toen Guus Meeuwis stembandproblemen kreeg. Bij een operatie werd een cyste verwijderd. Na een herstel van enkele maanden ging de groep verder met de opnames. In 2001 verscheen de derde cd 1 Voor Allen. Aan het einde van 2001 ging de groep uit elkaar. Guus Meeuwis ging vanaf begin 2002 als soloartiest verder.

In 2003 toerde Guus Meeuwis met cabaretier Bavo Galama langs theaters met het programma In Concert 2004.

In april 2005 scoorde Guus Meeuwis zijn derde nummer-1-hit met Geef mij je angst en uiteindelijk werd dit nummer de hit van het jaar 2005, precies 10 jaar na Guus' eerste hit van het jaar (Het is een nacht) uit 1995. Het nummer was naar eigen zeggen uitgebracht als eerbetoon aan de in 2004 overleden André Hazes, de oorspronkelijke uitvoerder. Het leverde hem wel de kritiek op van 'lijkenpikkerij' in o.a. het televisie-programma Kopspijkers. In 2006 won hij samen met DJ Ferry Maat en zangeres Brigitte Kaandorp de Gouden Harp.

In juni 2006 gaf Guus Meeuwis drie concerten in het Philips Stadion. Op 1 september 2006 verscheen hiervan een DVD en een CD. Een dag later werd het concert uitgezonden door SBS6. Het werd opnieuw uitgezonden door SBS6 op oudejaarsavond 2006.

Eind oktober 2006 maakte zijn management bekend dat bij de zanger een poliep op zijn linkerstemband was ontdekt. De laatste maanden van het jaar moest hij rust houden en alle optredens en promotionele activiteiten werden afgelast.

In 2007 doet hij mee aan het programma 'Stenders Late Vermaak', een muziekquiz van Rob Stenders.

Op 13 maart 2007 ging Meeuwis' nieuwe single Tranen gelachen in première in de Gouden Uren op Radio 2. Op 21 april steeg het nummer Tranen gelachen naar de eerste plaats in de hitlijsten, en werd zo, na Het is een nacht, Per Spoor en Geef mij je angst, zijn vierde zelf gezongen nummer-1-hit. Het nummer Toen Ik Je Zag geschreven door Meeuwis en gezongen door Antonie Kamerling was ook een nummer-1-hit.

Tegenwoordig treedt Meeuwis weer op een geeft hij concerten. Op vrijdag 15 juni, zaterdag 16 juni en zondag 17 juni 2007 gaf Meeuwis drie concerten in het Philips Stadion onder de naam Groots met een zachte G.

Guus is getrouwd met Valérie Gregoire en heeft samen met haar drie kinderen.

 


Jan Smit

 

 

Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit (Volendam, 31 december 1985) is een Nederlands zanger. Hij is de broer van zangeres Monique Smit. Tot 2000 was hij bekend als Jantje Smit. In 1997 kreeg hij landelijke bekendheid door zijn nummer 1-hit Ik zing dit lied voor jou alleen.

Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam onder leiding van de onderwijzer Evert Beumer. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit. Jan Smit werd hiervoor uitgekozen, en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes. Dit lied kwam te staan op hun cd A Symphonic Night. Smit mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single Ik zing dit lied voor jou alleen kwam op 1 binnen in de Nederlandse hitparades, door gewiekste marketingactiviteiten en het opkopen van grote partijen cd's door de platenmaatschappij. In de twee volgende jaren scoorde Smit nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Deze nummers werden door BZN bandleden geschreven.

Jan (toen nog Jantje)'s nummers werden destijds geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.

Behalve in Nederland is Smit ook succesvol in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. In Duitsland zijn inmiddels tien Duitstalige albums uitgebracht. In 2001 ontvingen Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.

Vanaf 25 maart 2005 was zijn dagelijks leven te volgen in de reality-soap Gewoon Jan Smit. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-ring. Met Belle Perez presenteert hij ook voor de Tros het programma Trosmuziekfeest. Als de nacht verdwijnt is een bewerking van Le soleil van Annie Schilder uit 1990, geschreven door Cees Tol en Thomas Tol. De populariteit van Smit stijgt enorm, en scoort nu ook hit na hit. Vanaf 8 september 2006 start een tweede serie Gewoon Jan Smit. In deze reeks werd meer dan in de eerste reeks aandacht besteed aan de omgeving van de zanger.

In 2006 scoorde Smit zijn tweede en derde nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Als de morgen is gekomen stond in september 5 weken op 1, en in december bereikte ook Cupido de eerste plaats. In 2007 gaat het succes onverminderd verder met een vierde nummer 1-hit: Op weg naar geluk.

In 2006 had Smit enige tijd een relatie met Ellemieke Vermolen. Later kreeg Jan een relatie met ONM-actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen. Dit maakte het verliefde koppel op 14 april 2007 bekend, nadat in de media al enige tijd werd gespeculeerd over een relatie tussen deze twee.

In september 2006 heeft de winkelketen C&A een kledinglijn in z'n assortiment opgenomen, die genoemd is naar Jan Smit. De collectie heet J-style.

Begin 2007 werd door diverse media gezegd dat Smit een vermogen zou hebben van rond 15 miljoen euro. Dit zou dan betekenen dat hij in de top 3 staat van de Nederlandse miljonairs onder de 30. Deze roddel is niet bevestigd.

 


Jody Bernal

 

 

Jody Bernal is geboren op 12 november 1981 en is een Nederlandse zanger, die in 2000 een grote zomerhit scoorde met het Spaanstalige nummer Que si, que no.

Jody Bernal is geboren in Bogotá, Colombia. Wanneer hij zes maanden is, wordt hij door een Nederlandse familie geadopteerd. Hij groeit op in Delft, waar hij lid wordt van het jongenskoor de Buddy's.

In 1999 brengt hij een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia. Als afscheidscadeau krijgt hij een cd met Spaanstalige nummers. Eén van deze nummers is Que si, que no. Jody Bernal schrijft een eigen versie van dit lied, dat hij ten gehore brengt bij het televisieprogramma Your Big Break, de RTL4-talentenjacht, gepresenteerd door Fabienne de Vries. Hoewel hij de talentenjacht niet wint, wordt zijn nummer naar aanleiding van enthousiaste reacties op single uitgebracht en al snel staat het op de nummer 1-positie van de Nederlandse en Belgische hitparades. Het is dan 15 weken lang de bestverkochte single van Nederland; een record dat tot op de dag van vandaag niet gebroken is. Tegelijk komt ook zijn tweede single in de hitlijsten en bereikt die single ook een gouden status.

Na twee jaar neemt de populariteit van Jody Bernal af.

In 2006 maakt hij een comeback door mee te doen aan het SBS 6-programma Sterren dansen op het ijs. Hij scoort wekelijks hoog in dat programma en groeit uit tot een publiekslieveling. Hij verloor in de finale van Hein Vergeer. Wel kreeg hij een contract aangeboden bij Holiday on Ice. Hij zal de komende tijd mee schaatsen in hun "Fantasy"-show.

Verder zal Jody de rol van Joe vertolken in de musical Fame welke vanaf september 2007 te zien zal zijn.

 


Pagina 1     Pagina 2

 

 

 

.