cocktails met alcohol

 

Cocktails met champagne

 

Bellini


per glas: 6 cl perziknectar, ijsgruis, champagne of schuimwijn, brut om bij te vullen
 

bereiding:
1. Schenk de perziknectar op ijsgruis in een wijnglas. U kunt verse nectar zelf maken door gepelde perziken te persen in de sapcentrifuge.
2. Vul bij met goed gekoelde champagne of schuimwijn.

 

 

Caravelle
 

per glas: 2 cl Pineau des Charentes, 1 cl Crème de Cassis, ijsblokjes, champagne of schuimwijn,brut om bij te vullen
 

bereiding:
1. Giet de cassislikeur en de Pineau des Charentes in een mengglas met ijsblokjes.
2. Roer tot het drankje goed gekoeld is en zeef het in een wijnglas.
3. Vul bij met goed gekoelde champagne of schuimwijn.

 

 

Pink Pearl


voor 10 personen: 20 vlierbloesemschermen, 1 fles droge witte wijn, vliersiroop, 1 fles champagne of schuimwijn
 

bereiding:
1. Was de vlierbloesemschermen voorzichtig in koud water en dep ze droog.
2. Leg ze in een kom en giet de witte wijn erop.
3. Laat ze een nacht trekken in de koelkast.
4. Verdeel telkens een theelepel vlierbessensiroop over champagneglazan.
5. Zeef de vlierbloesemwijn en verdeel hem over de glazen.
6. Vul bij met champagne of schuimwijn.

 

 

Chevy


per glas: ijsblokjes, 2 cl gin, 6 cl droge vermouth, een paar druppels Angostura bitter, een stukje komkommer
 

bereiding:
1. Zet een cocktailglas in de diepvries.
2. Meng de gin, de vermouth en de Angostura in een mengglas met een paar ijsblokjes.
3. Hak het geschilde stukje komkommer in kleine blokjes en schep er één theelepel van in het mengglas.
4. Roer alles door elkaar en laat het drankje een kwartiertje trekken. Verwijder de ijsblokjes en giet de cocktail in het berijpte glas

 

 

Cocktails met gin

 

Blue Splash
 

per glas: ijsblokjes, 3 cl gin, 1 cl blue caraçao, tonic om bij te vullen
 

bereiding:
1. Vul een whiskyglas met ijs en giet de gin en de curaçao erop.
2. Laat de gast zijn glas bijvullen met tonic naar zijn persoonlijke smaak.

 

 

Sunshine
 

per glas: ijsblokjes, 4 cl gin, 4 cl droge vermouth, 4 cl sinaasappelsap, 1 cl Campari, een schijfje sinaasappel
 

bereiding:
1. Doe de gin, de vermouth en het sinaasappelsap in een shaker met een paar ijsblokjes.
2. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is.
3. Zeef het in een wijn- of whiskyglas en steek er een kort rietje in.
4. Laat de Campari erin dwarrelen.
5. Garneer de rand van het glas met een schijfje sinaasappel.

 

 

Whoopee
 

per glas: ijsblokjes, 2 cl gin, 1 cl muntlikeur, 1 cl ongezoet ananassap, 1 cl citroensap, een scheutje kokossiroop, mineraalwater om aan te lengen, een blaadje munt
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een shaker.
2. Giet de gin, de muntlikeur, het ananassap, het citroensap en de kokossiroop erop.
3. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is en zeef het in een groot wijnglas.
4.Vul bij met gekoeld mineraalwater.
5. Doe er twee korte rietjes in en garneer met een blaadje munt.

 

 

Gin Fizz


per glas: 1 citroen, basterdsuiker, 2 cl gin, het sap van 1/2 citroen, 1 lepeltje rietsuikersiroop, ijsblokjes, soda om bij te vullen
 

bereiding:
1. Wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen.
2. Schep wat suiker op een bordje en druk de rand van het glas erin.
3. Doe de gin, het citroensap en de suikersiroop in een shaker met ijsblokjes.
4. Schud flink en zeef het drankje in het glas.
5. Vul bij met goed gekoelde soda.

 

 

Cocktails met vodka

 

Bloody Mary


per glas: ijsblokjes, zwarte vers gemalen peper, 3 druppels Worcestershiresaus, 2 druppels tabasco, sap van 1/4 limoen, selderijzout, 2 cl vodka, 6 cl tomatensap, een blaadje bleekselderij
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en voeg zwarte vers gemalen peper, Worcestershiresaus, tabasco, limoensap en selederijzout toe.
2. Giet de vodka en het tomatensap erbij en roer met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is.
3. Zeef het in een wijn- of whiskyglas en garneer met een blaadje selderij.

 

 

The Blue Lagoon


per glas: ijsblokjes, 3 cl vodka, 3 cl blue caraçao, 3 cl grapefruitsap, 1/2 losgeklopt eiwit, een cocktailkersje
 

bereiding:
1. Doe de vodka, de blue caraçao, het grapefruitsap en het eiwit in een shaker met ijsblokjes.
2. Schud flink tot het drankje door en door gekoeld is. Zeef het in een cocktailglas.
3. Garneer met een cocktailkersje.

 

 

Bora Bora


per glas: ijsblokjes, 2 cl droge vermouth, 2 cl vodka, 1 cl Cointreau, passievruchtensap om bij te vullen, een schijfje sinaasappel
 

bereiding:
1. Roer de vermouth, de vodka en de Cointreau met ijsblokjes koud in een mengglas.
2. Schep een wijnglas vol ijsgruis en zeef het drankje erop.
3. Vul bij met passievruchtensap en garneer met een schijfje sinaasappel.

 

 

Manhattan


per glas: ijsblokjes, 4 cl Amerikaanse whisky, 2 cl droge vermouth, 2 druppels Angostura, een stukje citroenschil
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet de whisky, de vermouth en de Angostura erbij.
2. Meng alles met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is.
3. Zeef het in een cocktailglas en laat er een stukje citroenschil in dwarrelen.

 

 

Cocktails met rum

 

Catamaran


per glas: ijsblokjes, 4 cl witte rum, 4 cl mango-nectar, droge witte wijn om bij te vullen, een stukje verse mango om te garneren
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet de rum en de mango-nectar erop.
2. Schud krachtig tot het drankje door en door gekoeld is. Zeef het in een wijnglas en vul bij met witte wijn uit de koelkast.

 

 

Cuba Libre


per glas: ijsblokjes, 4 cl donkere rum, sap van 1 limoen, cola om bij te vullen, een schijfje limoen
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en voeg de rum en het limoensap toe.
2. Meng met een roerstokje tot het glas goed koud is.
3. Vul bij met ijskoude cola en garneer met een schijfje limoen.

 

 

Barbuda


per glas: ijsblokjes, 4 cl witte rum, 2 cl kokossiroop, 4 cl mangonectar, 4 cl passievruchtensap (maracuja)
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de rum en de kokossiroop erop.
2. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is.
3. Vul bij met mangonectar en passievruchtensap uit de koelkast.
4. Steek er een buigrietje in en serveer met een roerstokje.

 

 

Cabriolet
 

per glas: ijsblokjes, 4 cl donkere rum, 2 cl cherry brandy, grapefruitsap om bij te vullen
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de rum en de cherry brandy erbij.
2. Meng beide met een roerstokje tot het glas goed koud is.
3. Vul bij met goed gekoeld grapefruitsap.

 

 

Cocktails met tequila

 

Margarita


per glas: 1 stukje limoen, zout, ijsblokjes, 4 cl tequila, 1 cl triple-sec, 1 eetlepel limoensap
 

bereiding:
1. Wrijf de rand van een cocktailglas in met een stukje limoen.
2. Schep 2 eetlepels zout op een bordje, schud er even mee en dompel het glas in het zout, zodat u een mooi egaal randje krijgt.
3. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet de tequila, de triple-sec en het limoensap erbij.
4. Schud krachtig tot het drankje ijskoud is.
5. Zeef het in het cocktailglas.

 

 

Tequila Sunrise


per glas: ijsblokjes, 2 cl tequila, 6 cl sinaasappelsap, 1 theelepel grenadine, 2 schijfjes sinaasappel, 1 schijfje tamarillo
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet de tequila en het sinaasappelsap erin.
2. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is.
3. Zeef het in een groot Bourgogneglas met ijsblokjes en giet er de grenadine in.
4. Leg 3 halve schijfjes sinaasappel op elkaar, steek een satéstokje erdoor en trek de punten uit elkaar zodat u een ster krijgt.
5. Steek er een schijfje tamarillo op en leg het stokje op het glas.

 

 

Pink Drink
 

per glas: ijsblokjes, 5 verse aardbeien, 4 cl tequila, 4 cl Apricot Brandy, 4 cl dikke room, een aardbei voor de garnering
 

bereiding:
1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
2. Doe de aardbeien, de tequila, de Apricot Brandy en de room met een paar ijsblokjes in een foodprocessor. Laat twee minuten draaien en schenk het drankje in een wijnglas.
3. Steek er twee korte, dikke rietjes in.
4. Garneer de rand van het glas met een verse aardbei.

 

 

Mexico


per glas: ijsblokjes, 2 cl tequila, 2 cl triple-sec, 2 cl grapefruitsap,een stukje limoenschil
 

bereiding:
1. Zet een cocktailglas een kwartiertje in de diepvries.
2. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet de tequila, de triple-sec en het grapefruitsap erbij.
3. Schud krachtig tot het drankje goed gekoeld is.
4. Zeef het in het berijpte glas en garneer met een stukje limoenschil.

 

 

Cocktails met wijn

 

Red Fingers
 

per glas: 2 cl frambozencoulis (diepvries), 8 cl Gewürztraminer, ijsblokjes, een blaadje citroenmelisse
 

bereiding:
1. Giet de frambozencoulis en de witte wijn in een mengglas met ijsblokjes.
2. Meng tot het drankje goed gekoeld is en zeef het in een wijnglas.
3. Steek er twee korte, dikke rietjes in en garneer met een blaadje

citroenmelisse

 

 

Strawberry Delight


voor tien personen: 1 kg aardbeien, 100 g suiker, 2 flessen fruitige witte wijn (pinot blanc d'Alsace), 1 fles goede schuimwijn, bloempjes Oostindische kers voor de garnering
 

bereiding:
1. Was de helft van de aardbeien heel snel, maar voorzichtig in koud water.
2. Verwijder de kroontjes, snijd de vruchten doormidden, bestrooi ze met suiker en leg ze in een grote kom.
3. Giet de witte wijn erbij en laat 1 nacht trekken in de koelkast.
4. Was de rest van de aardbeien en leg ze in een bowl. Zeef de drank in de bowl en vul vlak voor het opdienen bij met goed gekoelde schuimwijn.
5. Garneer met bloempjes Oostindische kers.

 

 

Port in a storm


per glas: 6 cl porto Ruby, 2 cl cognac, 8 cl rode wijn, ijsblokjes, een stukje sinaasappelschil, een stukje citroenschil
 

bereiding:
1. Doe de porto, de cognac en de rode wijn in een mengglas met ijsblokjes.
2. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is.
3. Giet alles over in een longdrinkglas met nog een paar ijsblokjes. Garneer met stukjes sinaasappel- en citroenschil.

 

 

Cabriolet


per glas: ijsblokjes, 4 cl donkere rum, 2 cl cherry brandy, grapefruitsap om bij te vullen
 

bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de rum en de cherry brandy erbij.
2. Meng beide met een roerstokje tot het glas goed koud is.
3. Vul bij met goed gekoeld grapefruitsap.

 

 

Mexico
 

per glas: ijsblokjes, 2 cl tequila, 2 cl triple-sec, 2 cl grapefruitsap,een stukje limoenschil
 

bereiding:
1. Zet een cocktailglas een kwartiertje in de diepvries.
2. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet de tequila, de triple-sec en het grapefruitsap erbij.
3. Schud krachtig tot het drankje goed gekoeld is.
4. Zeef het in het berijpte glas en garneer met een stukje limoenschil.

 

 

Banana Bliss  (Fruitig maar pittig)

 

Een heel bijzondere combinatie. Dit zijn de ingrediënten: 2 borrelglazen cognac en 2 borrelglazen Crème de Bananes. de ingrediënten in de shaker aanvullen met ijsblokjes.  Dit alles even goed shaken en dan zonder ijs uitschenken in de cocktailglazen. Ter garnering kunt u een kers of een schijfje banaan op de bodem van de glazen leggen.

 

 

Roman holiday

per glas: ijsblokjes, 2 cl gin, 2 cl zoete, witte vermouth, 1 theelepel limoensap, droge witte wijn om bij te vullen, jonge ui, 1 citroen
 
bereiding:
1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de gin, de vermouth en het limoensap erbij. Meng met een roerstokje.
2. Vul bij met goed gekoelde witte wijn.
3. Garneer met een bosje groen van jonge ui, dat u vastbindt met een sliertje citroenschil.
 

Vliegende Hollander

The sky is the limit

Een prachtige cocktail.

Bereid met 2 borrelglazen apricot brandy, 1 borrelglas jonge jenever, 1 borrelglas triple sec en 4 borrelglazen sinaasappelsap. Shake dit alles goed met ijs en serveer de Vliegende Hollander zonder ijs in een cocktailglas. Als garnering kunt u gebruik maken van een schijfje sinaasappel en/of een kers.