Fairies


  

 

Kindertelevisie

 

 

Ernst, Bobbie en de rest

 

Ernst, Bobbie en de rest is een Nederlandse kinderserie over de twee vrienden Ernst en Bobbie, die verschillende avonturen beleven. De serie is geschreven door de Hagenezen Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie). De serie werd op 1 april 1998 voor het eerst uitgezonden op Kindernet. Vanaf 2003 was de serie te zien op Fox Kids, welke in 2005 werd omgedoopt tot Jetix
 


De serie is enigszins te vergelijken - en wůrdt in de media ook wel eens vergeleken - met de jeugdseries van Bassie en Adriaan; Ernst is de wijze man, die uitlegt wat er allemaal gebeurt, en Bobbie is degene die dingen nooit begrijpt en zich vooral bezig houdt met domme grapjes. Ook zitten er veel eigen liedjes in de kinderserie.

De enscenering van de serie is dicht bij huis: onder meer op een boerderij, op een groot campingterrein of in het kasteel van een zatte Graaf met een lange naam die haast iedere aflevering zijn auto in de prak rijdt. Naar elke aflevering kijken gemiddeld 90.000 mensen. Er zijn in totaal al meer dan een miljoen dvd's en cd's van Ernst, Bobbie en de rest verkocht.


Voor hun werk kregen Ernst en Bobbie op 29 april 2006 een lintje uitgereikt.

In februari 2007 is de film Ernst, Bobbie en de geslepen Onix uitgekomen.

 

 

 

 

Klik hier voor heel veel kleurplaten van Ernst en Bobbie

 

 

 

 

Teletubbies

De Teletubbies is een Engelse televisieserie, halverwege de jaren '90 ontwikkeld door de BBC. Het programma is speciaal gemaakt voor kinderen tot 3 jaar, en wordt inmiddels over de hele wereld uitgezonden: In Vlaanderen op VTM, in Nederland op Nederland 3.
 

 


De Teletubbies zijn vier poppen die in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige avonturen beleven. Omwille van de doelgroep (baby's en peuters) zit er veel herhaling in de filmpjes. Ook wordt er weinig gesproken. Het merendeel van de tekst bestaat uit krom uitgesproken kreten die iedere aflevering terugkomen, zoals

A-oh! (Hallo)
Nogkeer! (Nog een keertje!)
O-oh! (Uitroep wanneer er iets verkeerd gaat)
Dada! (Dag dag!, aan het eind van elke aflevering)
In de Teletubbies spelen de volgende personages mee:

Dipsy (groen met een staaf, mannelijk, een hoed als speelgoed)
Po (rood met een rondje, vrouwelijk, de jongste, een step als speelgoed)
Laa-Laa (geel met een krul, vrouwelijk, een bal als speelgoed)
Tinkiwinky (paars met een driehoek, mannelijk, de oudste, een tas als speelgoed)
noe-noe (de stofzuiger)
stem (de microfoon)

 

Klik hier voor kleurplaten van de teletubbies

 

 

 

De Tweenies

 

De Tweenies is een kinderprogramma, dat zowel in Nederland (Z@ppelin) als in BelgiŽ (Ketnet) op televisie komt. Het programma is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.

 Vaste items
Het programma heeft een aantal vaste items, die door middel van de zogenaamde Tweenieklok geselecteerd worden.

De items die met de Tweenieklok langs komen zijn:

liedjestijd
verhaaltjestijd
televisietijd
knutseltijd
nieuwtjestijd
verrassingstijd
 


Personages
De show gaat over vier kinderen/poppen, die vele avonturen beleven:

Jake - Jake is drie jaar, wil met iedereen spelen, maar mag dat niet altijd. Dat vindt Jake niet altijd even leuk. Jake is de jongen met de gele kuif.
 

Bella - Bella is de oudste en weet het meeste. Ze speelt graag verhaaltjes na. Ze helpt ook graag de anderen. Bella is het blonde meisje.


Fizz - Fizz, bijna 4 jaar, is het meisje, wat het liefst de hele dag knutselt. Ze doet aan ballet en giechelt graag. Roze is d'r lievelingskleur. Fizz is het meisje met het bruinachtige haar, en heeft altijd iets roze aan.
 

Milo - Milo is al 4 jaar en is altijd zeer vrolijk. Milo is de paarse jongen.
 

Judy en Max - Max en Judy zijn de volwassenen in het huis, die de Tweenies volgen bij hun avontuurlijke ontdekkingen. Ze zijn streng, maar wel eerlijk en houden van grappen. Ze zijn altijd aardig terwijl ze de kinderen op zachte wijze in de juiste richting sturen. Judy helpt de kinderen corrigeren, en Max helpt de kinderen met kleine klusjes en doe-het-zelf werkjes.


Doodles - De Tweenies zijn dol op Doodles, de hond. Doodles wil graag meespelen en zingt soms ook mee.

 

 

 

Klik hier voor kleurplaten van de tweenies

 

Kabouter Plop

 

 

Plop is de hoofdpersoon in de gelijknamige televisieserie van Studio 100 voor kleuters waarin de belevenissen van deze kabouter centraal staan.

De televisiereeks, geregisseerd door Bart Van Leemputten, bestaat uit korte filmpjes van ongeveer vijf minuten. De filmpjes spelen zich meestal af in Plops melkherberg (een paddenstoel), waar plopmelk en plopkoeken te krijgen zijn, of in het kabouterbos. Vaak ontrolt het verhaaltje zich na een grap van de "stoute" Klus.

Elke aflevering begint met Plop die in bed ligt en vertelt over de belevenissen van de afgelopen dag. Aan het einde van de aflevering zegt hij dat hij naar Kabouterdromenland gaat. Meestal zit er in elke aflevering wel een kleine levensles verpakt. De televisieserie wordt in BelgiŽ uitgezonden door VTM en in Nederland door de TROS in het kinderblok Zappelin.
 


 

Personages


De personages in de filmpjes zijn karikaturaal. Elke kabouter heeft zijn eigen typische eigenaardigheden. Kenmerkend voor alle kabouters zijn de uitermate dikke buiken, lange cyrano-neuzen, de grote schoenen en de tweepuntige mutsen waarvan de punten overeind komen als ze schrikken. Hun taal is ook typisch voor wat betreft hun uitroepen.
 


Plop zegt vaak: "Plopperdeplopperdeplop" en is de verstandigste en meest verantwoordelijke kabouter. Hij is de uitbater van de melkherberg. Op zijn muts staat een hartje. Hij heeft een witte baard en een brilletje. Vertolkt door Walter De Donder. Deze acteur is ook bekend door zijn rol als burgemeester in de Studio 100-reeks Samson.

 Lui heeft als uitroep: "Luierdeluierdelui" en "Daar word ik zo moe van" om dan onmiddellijk in slaap te vallen. Mogelijk lijdt het personage aan narcolepsie. Hij is postbode van beroep en draagt meestal zijn posttas. Op zijn muts staat een postduif met brief en hij heeft een lange donkere baard. Vertolkt door Chris Cauwenberghs.

 

 


Klus zegt: "Klusserdeklusserdeklus" en "Haaalokidoki" en "Ik ben als het ware de beste ... van heel het kabouterbos". Hij haalt vaak practical jokes uit die meestal in zijn nadeel uitdraaien en hij klust graag. Megalomanie is hem niet vreemd, waardoor hij probeert overal in uit te blinken of over op te scheppen, hetgeen hem vaak zuur opbreekt. Zijn muts is opgelapt, hij loopt in een overall met een hamertje, hij draagt een rosse baard en heeft een bril. Vertolkt door Aimť Anthoni.

 Kwebbel is een kaboutermeisje met lange blonde vlechten. Ze zegt vaak: "Kwebbeldekwebbeldekweb" ,"Oeps, ik praat weer te veel zeker?" of "Ik zal eens iets zeggen he.." waarop Plop meestal antwoordt "Zeg jij maar niks meer Kwebbel!". Ze is praatgraag en herhaalt nodeloos alles wat er is gebeurd of gezegd. Mogelijk is zij hyperactief. Ze heeft een bloemetje op haar muts en is eerder angstig en snel verontwaardigd. Vertolkt door Agnes De Nul.

 Smuls uitroepen zijn: "Smullerdesmullerdesmul" en "Lekker, lekker, lekker." Hij heeft een obsessie voor voedsel, eet erg veel en kan zich hierin niet bedwingen. Hij is kok van beroep. Deze kabouter is een stuk dikker dan de overige kabouters in het kabouterbos. Zijn personage is pas later toegevoegd, bij het verschijnen van de eerste speelfilm. Hij heeft een erg kort donker baardje en op zijn muts pronkt de afbeelding van een deegrol. Vertolkt door Luc Caals.

 Smal is de mooiste kabouter van het kabouterbos. Dit kaboutermeisje met twee bruine staartjes zegt vaak: "Smallerdemallerdesmal" en "Wacht, ik ga mij nog eventjes mooi maken". Als narcistische kabouter gaat zij prat op haar schoonheid. Ze is slanker dan de doorsnee kabouter. Elke kabouterjongen is verliefd op haar. Op haar muts prijkt een vlindertje. Haar personage is gelijktijdig met dat van kabouter Smul geÔntroduceerd. Vertolkt door Hilde Vanhulle.


 

Klik hier voor kleurplaten van kabouter Plop

 

 

 

Brum

 

 

Brum is een kinderprogramma over een klein oldtimer-autootje. De verhaallijn wordt verteld door een kind, maar de afleveringen worden gespeeld door pantomimespelers. Om die reden wordt het programma ook buiten Groot-BrittanniŽ in veel landen uitgezonden.

Brum is een autootje dat op weg gaat naar de stad om daar avonturen te beleven. Hij redt daar mens en dier uit benarde situaties, vangt boeven en voorkomt veel onheil. Volgens de titelsong is Brum een van 's werelds superhelden. De afleveringen, die geheel los staan van elkaar, worden opgenomen in Birmingham. Aan die stad dankt het autootje ook zijn naam: Birmingham wordt in de plaatselijke spreektaal Brum genoemd.

In Nederland wordt Brum uitgezonden als onderdeel van KRO Kindertijd in het dagelijkse kleuterblok Z@ppelin.

 

 

klik hier voor kleurplaten van Brum

 

 

 

 

 

 

Bob de Bouwer

 

Bob de Bouwer is van oorsprong een engelse poppenserie die al enige tijd op Jetix wordt uitgezonden. Het is een razend populaire serie die elke dag duizenden jonge kijkertjes trekt. Samen met zijn assistente Wendy en de machines Scoop, Muck, Dizzy, Liftie en Rollie beleeft hij vele avonturen. Op deze site vind je zoveel mogelijk info over deze bouwer.

 

 

 

Personages
De belangrijkste personages zijn:

Mensen:
Bob de Bouwer (bouwvakker)
Wendy (assistente)
Boer Nijhof (boer)
Spud (vogelverschrikker)
Mijnheer Spijker (gemeente-ambtenaar)

In het eerste seizoen werd boer Nijhof ook in de Nederlandse versie 'boer Pickles' genoemd.
 Machines:
Scoop (Engels: Scoop) - de gele graafmachine
Muck (Engels: Muck) - de rode bulldozer
Dizzie (Engels: Dizzy) - de oranje cementmolen
Rollie (Engels: Roley) - de groene stoomwals
Liftie (Engels: Lofty) - de blauwe hijskraan
Hector (Engels: Travis) - de paarse tractor van boer Nijhof
 

 

 

Dieren:
Titus (de kat)
Ka (een kraai)
Bert (vogel)
Vlekkie (hond)
 


Later zijn er nog andere personages en machines toegevoegd:
Trix - een vorkheftruck
Bennie - een kleine paarse graafmachine
Scrambler - een donkerblauwe quad
Sumsy - de donkerrode vorkheftruck van boer Nijhof
Meneer Sabatini - de pizzabakker


Sommige personages spelen een ondergeschikte rol in de verhalen. Titus komt in de meeste afleveringen wel voor, maar slaapt meestal, of heeft honger. Ka, de kraai, is er doorgaans om Spud te plagen maar heeft geen belangrijke rol in het verhaal.

 

klik hier voor kleurplaten van Bob de Bouwer

 

 

 

  

 

 Logo