Ansie's Website
 


 

 

 

  

Louis Neefs

                                                                                    

 

                                                              

8 augustus1937 - 24 december 1980 Louis Neefs, wiens echte naam Ludwig Neefs was werd geboren in Gierle. Tijdens zijn collegetijd in Mechelen werd zijn zangtalent ontdekt en leerde hij eveneens gitaar spelen. Via Jacques KlŁger, vader van Turamanager Jean, kwam hij in contact met de platenbusiness. In het begin van de jaren '60 beland en hoort Louis samen met Will Ferdy en vooral Rocco Granata bij de oprichters van de platenmaatschappij "Cardinal. Ook de deelnames aan het selectieprogramma voor het Eurovisie Songfestival, Canzonissima, dateren uit de zestiger jaren. Hij vertegenwoordigde BelgiŽ in 1967 in Wenen met "Oh, oh, ik heb zorgen" en in '69 in Madrid met "Jennifer Jennings". Hij eindigde telkens 7de. In het begin van de 70-iger jaren deed Louis presenteerwerk op de BRT voor o.m. "Binnen en buiten", een programma dat ook Mike Verdrengh presenteerde, en voor  "Tienerklanken". In de 2de helft van de jaren '70 raakte Louis gefrustreerd, omdat hij vond, dat de Vlaamse muziek te weinig aan bod kwam op de BRT. Inmiddels had Rocco de muziekuitgeverij en platenmaatschappij "Cardinal" volledig naar zich toegetrokken en wist Louis voor korte tijd niet meer van welk hout pijlen maken tot plots alles op (Nederlandse) wieltjes begon te lopen. Met producer Peter Koelewijn nam hij "Margrietje" op en Louis timmerde aan een succesvolle carriere in Nederland, die ook zijn vruchten afwierp in BelgiŽ
Intussen was Louis in Mechelen tot CVP-gemeenteraadslid gekozen en was hij de fiere vader van 2 zonen geworden, Ludwig en Gunther. Deze laatste werd in de 90-er jaren in het spoor van zijn vader een succesrijk zanger en Ludwig werd,actief in de showbusiness. De familie Neefs is trouwens een heel muzikale familie, want ook de zus van Louis, Conny, heeft een muzikale loopbaan achter de rug.

Op het hoogtepunt van zijn succes kwam Louis samen met zijn vrouw op Kerstnacht  om in een verkeersongeval in Lier, nauwelijks 43 jaar oud.

       

       

       

       

       

 

 

Liedsjesteksten van Louis

 

Ik zag twee beren  
't was altijd zo  
aan de amsterdamse grachten  
aan het strand van oostende  
anita my love  
annelies uit 't sas van gent  
benjamin  
claudia  
de lichtjes van de schelde  
de poppenstoet  
de reuzen dansen  
een verliefde vrouw  
ein kleines kompliment  
het lied van gangster jim  
ik kan nooit zonder jou  
iris  
ja, ja, ja, ja !  
jennifer jennings  

Julia  
klaartje van klarenbeek  
laat ons een bloem  
m'n dorp in de kempen  
magrietje  
martine  
oh oh ik heb zorgen  
omdat ik van je hou  
sixteen tons  
susa nina  
toch ben je 'n oma  
wat 'n leven  
zestien ton  
zigeunerkind  
zondagmiddag liliane

 

 

Het was 1980 toen Louis Neefs het leven liet na een ernstig verkeersongeval. BelgiŽ rouwde om deze populaire zanger. Neefs had veel succes met zijn muziek, hoewel Nederland slechts een fractie van het succes meemaakte. Ter gelegenheid van de twinstigste sterfdag van Neefs kwam een hommage uit: 20 Jaar Later.  Aan dit album wekten onder meer Raymond van het Groenewoud, Rob de Nijs en Paul Michiels mee. Ook Stef Bos droeg zijn steentje bij door het nummer Martine te bewerken en op zijn eigen wijze te brengen. In het begeleidende boekje schrijft Stef: "Ik hou van de zanger wiens eigenzinnigheid doorklinkt in de woorden die hij zingt ongeacht bij wlke muzikale stijl zijn voorkeur ligt. 

Louis Neefs is voor mij zo'n zanger, daarom heb ik met plezier meegewerkt aan dit project waarvan ik voelde dat het opgezet is als een oprecht eerbetoon." Louis Neefs Productions is het begrip als het gaat om muzikale producten op maat. In de afgelopen twaalf jaar is ons aanbod van diensten en producten uitgegroeid tot een totaalpakket. 

Inmiddels leveren wij alles wat u nodig heeft om een muzikaal evenement te organiseren. Een orkest, solisten, orkest-arrangementen, licht, geluid, draaiboek en altijd een goed advies. De meest uiteenlopende evenementen zijn mogelijk.

 

De projecten van Louis Neefs Productions zijn opzienbarend en verfrissend. Louis Neefs Productions deinst er niet voor terug om nieuwe muzikale gebieden te ontginnen. 

Zo heeft Louis Neefs Productions successen geboekt met spannende mengvormen.  Pop en klassiek, amateur musici met professionele artiesten, gecomponeerde met geÔmproviseerde muziek  Ons team van medewerkers bestaat uit goed opgeleide vaklieden. Mensen met een hart voor muziek. 

Mensen die achter hun werk staan. Door de jarenlange samenwerking en ervaring is ons team zeer goed op elkaar ingespeeld. Uw opdracht is voor ons meer dan een telefoontje, een druk op de knop en een factuur. Wij denken actief met u mee om van uw evenement een succes te maken. Natuurlijk hebben wij een heleboel materiaal op de plank liggen, toch leveren wij altijd maatwerk. De projecten van Louis Neefs Productions zijn ook commercieel aan-trekkelijk. Wij bieden organisatoren van een muziekevenement de mogelijkheid om een grote show te organiseren  met een relatief klein budget. Bovendien kunnen de medewerkers van Louis Neefs Productions de organisatie veel werk uit handen nemen. Bekende artiesten zijn publiekstrekkers, bovendien is de combinatie met een groot orkest erg geliefd bij het publiek. Denk aan successen als de Heineken Night of the Proms. Bedrijven of sponsoren die graag invulling willen geven 

aan hun sociale betrokkenheid kunnen een plaatselijke muziekvereniging laten optreden voor hun evenement.

 

 

 

Genealogie van Louis Neefs

 

 


 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Designed by Luvdalot Graphics

©Luvdalot Graphics & Design, 2003-2005